Tuinmeubelen & overkapping

Tuinmeubelen zijn in er vele soorten en maten. Steeds vaker zie je dat we in de achtertuin een overkapping maken zodat je vaker en langer buiten kunt zitten. Vaak wordt er gekozen voor een houten overkapping, maar heb je al eens nagedacht over een overkapping die (deels) gemaakt is van oud ijzer? Hoewel we vaak oud ijzer verkopen, kun je ook bij een oud ijzer handelaar terecht om oud ijzer te kopen. Zeker schroot ijzer blijft vaak even liggen en wordt gesorteerd op schroot wat nog goed te gebruiken is en schroot wat men wil smelten om te hergebruiken.

Overkapping

Alles begint bij de overkapping. Hoe groot wil je de overkapping maken, waar komt de overkapping te staan en waar moet de overkapping aan voldoen? Wil je een veranda aan de achterkant maken als verlengstuk van je huis, of wil je juist achterin de tuin een overkapping maken om als eigen plekje te maken los van je huis. Oud ijzer kun je bijvoorbeeld gebruiken voor de dwarsbalken of om mooie ijzeren accenten aan te brengen in de overkapping.

Tuinmeubelen

Bij tuinmeubels vergelijken is het wederom goed bepalen naar wat je precies zoekt. Wil je prachtige (giet)ijzeren stoelen of juist een rotan/plastic loungeset? Ook voor de tuinmeubelen kun je vaak oud ijzer goed gebruiken. Een blikvanger als een gietijzeren tafel of stoel is vaak wel te vinden bij de schroothandel, waardoor je de overkapping toch een unieke sfeer meegeeft.

Ben je op zoek naar bijvoorbeeld ligbedden, dan zal je toch aangewezen zijn op ofwel aluminium ofwel houten ligbedden. Oud ijzer leent zich helaas niet overal voor. Vooral voor tuinmeubelen is (giet)ijzer prachtig, maar ook erg zwaar. Daarom wellicht wel geschikter voor een overkapping doordat je niet (vaak) hoeft te schuiven, maar wel iets om in het achterhoofd te houden.