Magnetron oud ijzer

Zonder dat we het vaak door hebben, bezitten we aan huishoudelijke apparatuur vaak het nodige oud ijzer. Voor velen niets waard, maar voor een oud ijzerhandelaar wel degelijk. Wist je namelijk dat zo goed als ieder huishoudelijk apparaat metalen bevat, die je geld op kunnen leveren? Uiteraard geen honderden euro’s, maar een leuk extra zakcentje wanneer je hier goed mee weet om te springen. Een magnetron is bijvoorbeeld één van deze apparaten. Om je een idee te geven wat je ermee kunt doen, hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet.

Magnetron aanbieden als oud ijzer

Heb jij een oude magnetron die je niet meer gebruikt omdat hij kapot is, dan kun je deze natuurlijk gewoon naar de milieustraat brengen. Je betaald een bepaald bedrag om je afval te mogen storten en je bent er vervolgens mooi van af. Toch is het raadzaam om eerst eens te kijken naar de waarde die zo’n apparaat nog op weet te brengen als oud ijzer. Wist je namelijk dat je voor oud ijzer al snel enkele tientallen centen per kilo kunt krijgen? Uiteraard wel afhankelijk van het materiaal. Toch kan een magnetron je al snel een paar euro opleveren, terwijl je hiervoor bij de milieustraat zelfs voor moet betalen. Kortom, zeker de moeite waard dus!

Komt een oud ijzerhandelaar overal voor?

Uiteraard is de kans vrij klein dat een oud ijzerhandelaar puur en alleen komt voor een magnetron. De kosten die ze moeten maken voor het vervoer, zullen niet opwegen tegen de eventuele winst die je op z’n apparaat maken. Het is daarom dus ook vaak raadzaam om allereerst wat meer oud ijzer op te sparen en wanneer je er echt vanaf wilt het weg te brengen naar een oud ijzerhandelaar. Vaak geven ze je voor kleinere aantallen geen geld en voor wat grotere aantallen wel.

Hoeveel levert een magnetron op aan oud ijzer?

Als we kijken naar de huidige prijzen, dan zal een magnetron niet per definitie ontzettend veel geld opleveren. Kijkend naar het gewicht, hebben we het vaak over nog geen 5 euro. Wel is goed om te weten, dat je natuurlijk wel betaald voor het wegbrengen naar een milieustraat. Het is dus zeker raadzaam om je apparaat aan te bieden als oud ijzer.