Oude radiator oud ijzer

Heb jij nog een oude radiator in de schuur liggen? Dan is dit een mooi moment om eens te kijken wat zo’n ding voor het oud ijzer nog opbrengt. Aangezien het gewicht van een radiator meestal relatief hoog is, is de kans vrij groot dat je er nog een leuk bedrag voor kunt terug krijgen. Het is dus zeker de moeite waard om eens te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om je oude radiator in te leveren. Let er echter wel op, dat je dit niet doet bij de milieustraat bij jou in de buurt, hier moet je er namelijk in de meeste gevallen zelfs voor betalen en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Om je een idee te geven wat je ongeveer kunt verwachten voor het inleveren van een oude radiator en waar je deze kunt inleveren, hebben we een aantal tips voor je.

Wat levert een oude radiator op?

Het inleveren van een oude radiator kan best een leuk zakcentje opleveren. Je moet uiteraard niet meteen denken aan enkele tientallen euro’s als het er maar op eentje gaat, maar ben jij bezig om alle radiatoren in huis te vervangen voor nieuwe of voor een andere vorm van verwarming, dan is het zeker interessant om eens te kijken wat het je bij elkaar oplevert. De gemiddelde prijs voor een kilo oud ijzer ligt circa tussen de 0,15 – 0,20 cent. Wanneer je dan een grote radiator hebt, die al snel een kilo of 40 kan wegen, dan is het rekensommetje natuurlijk snel gemaakt. 40 x 0,15 = 6 euro. Niet de hoofdprijs, maar wanneer je ze naar de gemeentewerf brengt, kost het je vaak geld. En als je er een aantal meer hebt, komen ze ze ook nog eens met plezier bij je ophalen.

Wat doe ik met mijn oude radiator?

Heb jij een oude radiator in je of huis of schuur liggen, dan is het natuurlijk zonde dat je deze hier laat liggen. Als je er toch niets meer mee doet en hij toch in de weg ligt, dan is het beter om er maar zo snel mogelijk afscheid van te nemen. Tegenwoordig met mogelijkheden die je hebt, is het zo geregeld. Zo kun je een oproep doen op social media, maar ook even rondvragen zorgt er vaak al snel voor dat er wel een oud ijzer handelaar is, die jouw radiator bij je wil ophalen. Indien je hem zelf komt brengen, kan het zelfs zijn dat je nog een paar euro meer krijgt. Even goed overleggen dus!