Blikjes (frisdrank etc) oud ijzer

Wanneer we het hebben over oud ijzer, dan vallen hier letterlijk alle metalen onder die we kennen. Dit geldt dus ook voor blikjes. Hierbij moet je denken aan frisdrank, conserven en al het ander wat in blikken zit verpakt. Een blik is namelijk gemaakt van metaal, waardoor het als oude ijzer kan worden gezien en het dus geld op kan leveren. Om je een idee te geven, hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Uiteraard zal je met het verzamelen van lege blikjes geen enorme bedragen verdienen, maar het kan zeker een leuk zakcentje opleveren.

Hoeveel leveren blikje nu op als oud ijzer?

Om je een idee te geven, ligt de prijs van oud ijzer momenteel zo tussen de 0,10 en 0,20 cent. Afhankelijk van de kwaliteit en ook de hoeveelheid. Deze prijs per kilo betekent dus dat je de nodige blikjes zal moeten verzamelen om er maar enigszins wat geld aan de kunnen verdienen. Met een gemiddeld gewicht van zo’n 15 gram per blikje, heb je er bijna 100 nodig om een kilo oud ijzer te verzamelen. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit geen lucratieve business is. Toch is het natuurlijk wel handig om er bij te doen, wanneer je je toch al bezighoud met het verzamelen van oud ijzer.

Draag bij aan het milieu

Waar er op flessen statiegeld zit, is dit bij blikjes (nog) niet het geval. Niet voor niets wordt er daarom ook opgeroepen om je lege blikjes netjes weg te gooien en niet te laten rondslingeren. Het duurt namelijk tientallen jaren voordat zo’n blikje überhaupt ook maar enige vorm van ‘ontbinding’ gaat vertonen over het leed wat het de dieren aandoet nog maar te zwijgen. Het is daarom dus ook een goed initiatief om lege blikjes in te zamelen niet alleen voor het geld, maar ook vooral voor de natuur.

Waar lever in blikjes voor oud ijzer in?

Oud ijzer kun je inleveren bij een oud ijzerhandelaar. Wanneer je een flinke hoeveelheid hebt, dan komen ze het zelfs bij je ophalen. Het is dus verstandig om het op te sparen totdat je een flinke hoeveelheid hebt, zodat je er niet zelf mee op pad hoeft, maar het gewoon kunt laten ophalen bij je.