Wasmachine oud ijzer

Oud ijzer is in principe de verzamelnaam voor alles wat metaal bevat. Dit kunnen kabels zijn, maar ook witgoed. Het afvoeren van elektrische apparaten bij een gemeentewerf of speciaal brengpunt kost vaak geld. Een andere manier om dergelijke apparaten af te kunnen voeren is door te aan te bieden aan een oud ijzer handelaar. Dit zijn vaak bedrijven of personen die dergelijke apparatuur verzamelen om vervolgens door te verkopen. Voordat ze het verkopen, wordt het eerst keurig gesorteerd. Soort bij soort en kleur bij kleur. Vaak wordt er eens in de zoveel tijd een volledige ‘batch’ met oud ijzer verkocht. De reden is, omdat een kilo oud ijzer doorgaans niet veel oplevert. De gemiddelde prijs ligt op ongeveer 100 euro per 1.000 kilo. Je kunt je dus voorstellen, dat het enkel wegbrengen van een koelkast zich niet per definitie loont.

Wat valt er allemaal onder oud ijzer?

Dat oud ijzer een verzamelbegrip is voor allerlei verschillende metalen, dat weten we inmiddels. Toch is het voor velen niet altijd helemaal duidelijk welke metalen hier nu wel of niet onder vallen. In principe vallen alle metalen onder oud ijzer. Hierbij moet je denken aan koper, zink, ijzer en ook metaal zelf uiteraard. Wel is het zo dat metalen zoals koper doorgaans een hogere waarde vertegenwoordigen dan metalen zoals ijzer en tin. Daarom is het dus ook belangrijk dat het goed wordt uit gesorteerd om een zo hoog mogelijke prijs te krijgen.

Kosten

wasmachine verkopen

De kosten voor het wegbrengen naar een hiervoor speciaal punt zijn vaak rondom de 1,50 tot 2 euro per 10 kilo. Een wasmachine weeg al snel een kilo of 30. Als we het hebben over een ouderwetse Miele, dan kan dit gewicht oplopen tot wel 50 kilo. Dit komt doordat de oude generatie wasmachines zijn voorzien van een zwaar betonblok. Dit om tijdens het draaien niet te verschuiven door de trillingen. Dit levert uiteraard aan oud ijzer geen euro meer op. Het kan zich dus lonen in plaats van je wasmachine zelf weg te brengen, deze te laten ophalen. Je hebt immers voor het wegbrengen ook speciaal vervoer nodig. Zo’n apparaat zet je niet zo even achter in je auto.