Oud ijzer Den Haag

Ben jij je huis, schuur of andere ruimte aan het opruimen en kom je een oude fiets of wasmachine tegen, die je eigenlijk al jaren niet meer gebruikt? Dan is het toch wel prettig, dat je hier een keer afscheid van kan nemen. Maar waar breng je deze spullen nu naartoe? Kost het geld om weg te brengen? Kan ik het misschien ook laten ophalen? Dit zijn allemaal vragen waarvan we ons heel goed kunnen voorstellen, dat deze rondspoken door je hoofd. Om je een eindje op weg te helpen, gaan we in dit artikel wat verder in op deze vragen. Want je er zijn namelijk allerlei verschillende mogelijkheden om van je, zoals we dit noemen ‘oud ijzer’ af te komen.

Wat valt er allemaal onder oud ijzer

Oud ijzer is natuurlijk een enorm breed begrip. In principe, is alles wat onder de categorie metaal valt geschikt om in te leveren aan oud ijzer. Daarnaast ook alles waar ijzer in zit verwerkt. Hierbij moet je denken aan apparaten zoals een wasmachine, koelkast, droger of magnetron. De kans dat jij dus wat van deze apparaten in je huis of schuur hebt staan is aanzienlijk. Toch is het voor de meesten een enorme uitdaging om ervoor te zorgen dat ze dit op de juiste manier kunnen afvoeren. Vooral wanneer je in de grote stad woont, is de kans aanwezig dat jij niet beschikt over een auto. Speciaal daarvoor zijn er allerlei bedrijven die het voor je komen ophalen. Oud ijzer Den Haag is er daar één van. Je belt ze op en ze komen het bij je ophalen. Let wel op, dat wanneer het een minimale hoeveelheid is, hier wat kosten voor in rekening kunnen worden gebracht. Vaak is dit nog altijd goedkoper dan het zelf wegbrengen.

Inzamelen

Woon jij in een flat, appartement of andere kleine woonaccommodatie, dan is de kans aanwezig dat jij en je je medebewoners nooit aan de minimale hoeveelheid oud ijzer komen om het te laten afhalen. Het is dan een goed idee, om dit periodiek met elkaar te verzamelen. Als je dit ieder kwartaal doet, dan kunnen ze het oud ijzer in één keer bij je ophalen en hoeven jullie hier geen extra kosten voor te betalen.