Oud ijzer Haarlem

Haarlem, een stad waar velen niet de luxe hebben te beschikken over een eigen auto. Ook niet zo gek, want in principe kun je in deze voorstad van Amsterdam alles met het openbaar vervoer doen. Korte afstanden perfect met de fiets of een scooter en de lange afstanden per tram of bus. Toch kan het een uitdaging worden, wanneer jij bezig gaat met het opruimen van je huis of schuur. Je kunt er de klok op gelijk zetten, dat er allerlei verschillende spullen naar voren komen, die je weg wilt gooien. Om nu de vuilniszakken mee te nemen in de trein of bus, dat is ook geen goed idee. Gelukkig is er voor een groot gedeelte een oplossing. Heb je oud ijzer? Dan wordt je Oud ijzer in Haarlem vaak kosteloos bij je thuis opgehaald. Breng je het zelf weg, dan krijg je soms nog een kleine vergoeding.

Wat is de minimale hoeveelheid die ik moet hebben?

Wanneer je ervoor kiest je oud ijzer op te laten halen in Haarlem, dan kun je je voorstellen, dat ze niet voor alleen een magnetron naar je toe komen rijden. Je kunt er dan eventueel voor kiezen het zelf weg te brengen. Toch zien we vaak dat de mensen in Haarlem niet de beschikking hebben over een auto. En om nu een magnetron mee te nemen op je fiets of scooter, dat is uiteraard ook niet ideaal. Daarom is het verstandig het te bewaren, zodat je, wanneer je meer hebt je ze dit in één keer kunt laten ophalen. Het is immers zonde, dat jij moet betalen, terwijl het nog prima een aantal maanden in je schuur of garage kan staan.

Beter voor het milieu

Recyclen is natuurlijk ontzettend goed voor het milieu. Wanneer je in Haarlem oud ijzer laat ophalen, dan wordt dit hergebruikt. Grondstoffen worden steeds schaarser, dus is het belangrijk, dat we ons er met elkaar van bewust zijn dat het hergebruiken van essentieel belang is. Op deze manier wordt het oud ijzer gesmolten en hergebruikt om andere materialen van te maken. Zo krijgen de grondstoffen een langere levenscyclus en hoeven we niet bang te zijn, dat we op termijn zonder komen te zitten.