Fiets oud ijzer prijs

Hoeveel fietsen staan er bij jou in de schuur die eigenlijk allemaal wel naar de milieustraat kunnen? Vooral wanneer je ook nog kinderen hebt, is het zeer aannemelijk dat er enkele fiets zijn die je niet meer kunt gebruiken. Je kunt er dan natuurlijk twee dingen mee doen. Je kunt ervoor kiezen om deze fietsen te laten staan, maar je kunt ze ook weg doen. Zo kun je ervoor kiezen om ze naar het afvalbrengpunt te brengen, waar je vervolgens nog een vergoeding moet betalen ook of je kiest ervoor om de plaatselijk oud ijzerhandelaar te bellen of deze misschien belang heeft bij een paar oude fietsen. Het is namelijk voor het grootste deel ijzer, dus de kans dat er interesse voor is, is natuurlijk vrij groot.

Wat levert een fiets op aan oud ijzer

Het is natuurlijk afhankelijk van vooral het gewicht van je fiets wat deze uiteindelijk oplevert wanneer je besluit deze door een oud ijzerhandelaar te laten ophalen. Zo kan het heel goed zijn dat je een fiets hebt die praktisch niets weegt, maar ook een fiets die vele malen zwaarder is. Daarnaast is ook het materiaal van belang en eventueel ook nog de staat waarin de fiets verkeerd. Het kan heel goed zijn dat bepaalde onderdelen nog wat extra waarde vertegenwoordigen en daarom een wat hogere prijs rechtvaardigen.

Verkopen in onderdelen

Wil je je fiets liever niet als oud ijzer verkopen, dan kun je er ook voor kiezen om deze in losse onderdelen van de hand te doen. Wel kost je dit natuurlijk veel meer tijd, maar levert het je wel meer op. Je moet jezelf dus afvragen of je er zin in hebt om alle onderdelen eventueel los te koop aan te bieden en voor enkele euro’s meer afzonderlijk van elkaar te willen verkopen. Verstandiger is dan om de fietsen te houden en eventueel zelf te kijken of je van alles wat je nog in je schuur hebt liggen weer één goede fiets te maken zodat je deze kunt gebruiken of als fiets kun verkopen in plaats van als oud ijzer.