Caravan sloop oud ijzer

Heb je een oude caravan in de schuur staan, waar je het liefst zo snel mogelijk van af wilt, maar die in de verkoop niets meer opbrengt? Dan is oud ijzer misschien een goed idee. Wel is het belangrijk er rekening mee te houden dat het grootste deel van een caravan is gemaakt van hout, waardoor het gewicht als het gaat om het aandeel oud ijzer vele malen minder is, dan dat het gewicht van de gehele caravan. Toch kan het zeker de moeite waard zijn om je hier eens in te verdiepen.

Waar kan ik mijn oude caravan inleveren?

Het inleveren van een oude caravan is natuurlijk niet iets wat je zo even doet. Toch zijn er ontzettend veel mogelijkheden, waardoor jij je daar absoluut geen zorgen over hoeft te maken. Vooral niet wanneer het een grote caravan betreft, want juist dan zijn veel oud ijzerhandelaren er bij gebaat dit ding zo snel mogelijk bij je op te halen. Zo hoef je er dus zelf niet mee de weg op, maar wordt hij vaak volledig kosteloos en binnen afzienbare tijd bij je thuis opgehaald. Houd er wel rekening mee dat wanneer ze hem bij je moet afhalen, de prijs die je ervoor krijgt iets minder wordt. De diesel is natuurlijk vandaag de dag ook niet meer voor niets.

Wat levert een oude caravan op aan oud ijzer?

Wanneer je hebt besloten dat het tijd is om afscheid te nemen van je oude caravan en je deze wilt aanbieden als oud ijzer, dan is het wel zo prettig te weten wat zo’n ding nu nog eigenlijk oplevert. We kunnen je alvast uit de droom helpen dat dit niet zoveel is als wat je er ooit voor betaald hebt. Toch kan het gewicht van een caravan aardig oplopen, waardoor je al snel enkele tientallen tot soms honderden euro’s kunt krijgen. Niet verkeerd toch? Helemaal niet wanneer je je bedenkt dat je nu ook nog eens maandelijks betaald voor het stallen van je caravan als het niet bij je thuis kan. Per saldo wordt je er dus in vele opzichten alleen maar beter op zo.