utrecht

Oud ijzer Utrecht

Of het nu gaat om koper, oud ijzer, zink, telefoon, witgoed, laptops of pc’s Het brengt allemaal geld op. Niet voor niets nemen oud ijzer handelaren steeds meer goederen in dan alleen oud ijzer. Ook in Utrecht kun jij je oud ijzer inleveren. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ontvang je vaak ook nog een leuke vergoeding voor jouw oude schroot. Er wordt keurig voor gezorgd dat jouw oude spullen bij je thuis worden opgehaald. Is de hoeveelheid te weinig, dan kan het zijn dat er wordt gevraagd naar een kleine vergoeding. Vooral in een grote stad als Utrecht kan het rendabeler zijn het te laten ophalen, dan zelf weg te brengen. De meesten zijn namelijk niet in het bezit van een auto.

Hoe gaat het in z’n werk?

Wanneer jij je oud ijzer, metaal of witgoed laat ophalen, dan wordt dit door de oud ijzer handelaar in Utrecht gesorteerd op kwaliteit. Daarna wordt het keurig gewogen en krijg jij uitbetaald waar je recht op hebt. Je kunt ervoor kiezen dit contact te laten uitbetalen, maar wanneer je het liever op rekening gestort hebt kan dit uiteraard ook. Je krijgt vervolgens keurig een bon, zodat je weet wat je uitbetaald hebt gekregen voor je oud ijzer. Daarna wordt je oud ijzer vanaf Utrecht vaak vervoerd richting andere landen, zodat ze er hier nieuwe producten van kunnen maken. Elektronica gaat naar halffabricaten en raffinaderijen. Deze goederen die voor jou niets meer waard zijn worden dus hergebruikt en krijgen zo een nieuw leven.

Wat levert het mij op?

Wanneer het gaat om kleine hoeveelheden, dan zal dit geen enorme vergoeding opleveren. Toch kan de prijs al snel oplopen. De prijs van oud ijzer wordt gebaseerd op het aantal kilo’s. Wanneer je een wasmachine inlevert, dan is dit toch al snel een kilo of 40 – 50. Met een vergoeding van +/- 100 euro per 1.000 kilo kan het als je even je best doet aardig oplopen. Dus ben jij van plan het nodig in huis aan te pakken, verzamel dan alles waarvan jij het idee hebt dat er oud ijzer inzit. Voor je het weet heb je een aantal tientjes bij elkaar, waar je anders voor had moeten betalen om het af te voeren bij de gemeente.