Autowrak oud ijzer prijs

Net als bij veel verschillende materialen, geldt ook bij oud ijzer dat vraag en aanbod de uiteindelijke prijs bepaald. Toch kan het soms best interessant zijn om eens te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om je oude auto weg te brengen als oud ijzer. De kosten die je namelijk moet maken om je auto zelf af te voeren zijn vaak best hoog. Je doet er daarom dus ook goed aan om eens te kijken wat je eventueel nog voor je auto weer kunt krijgen als ‘sloopprijs’ zoals dit vaak wordt genoemd.

Losse onderdelen

Het kan natuurlijk heel goed zijn dat je toe bent aan een nieuwe auto, omdat je oude auto simpelweg gewoon op is. Dat kan zijn omdat hij oud is, maar ook wanneer je een ongeluk hebt gehad. Kies je ervoor om je auto te laten ophalen door een oud ijzerhandelaar, dan is het wel raadzaam om eerst eens te kijken wat bepaalde losse onderdelen nog waard zijn. Zo kan het zijn dat de katalysator nog meer opbrengt wanneer je deze los verkoopt, dan wanneer je de volledige auto als oud ijzer aanbiedt. De prijs die je vaak krijgt voor een auto, is niet meer dan tussen de 100  –  150 euro afhankelijk van het gewicht van je auto.

Je auto kan gratis worden afgehaald

Het voordeel wat je hebt wanneer je je auto laat ophalen door een oud ijzerhandelaar, is dat je er zelf niet voor hoeft te zorgen dat deze op de juiste plek terecht komt. Vaak zijn oud ijzerhandelaren gek op dit soort auto’s omdat ze vaak niet alleen geld verdienen aan het oud ijzer van de wrap zelf, maar ook aan de verschillende onderdelen. Hierbij moet je denken aan het interieur van de auto, maar ook koplampen, bedrading en allerlei andere spullen die in de auto zitten, zijn goed te verkopen. Omdat het lastig is dit als particulier zelf te doen, kiezen veel mensen ervoor om de auto in z’n geheel aan een oud ijzerhandelaar mee te geven en accepteren ze vaak de prijs op basis van het gewicht en de prijs per kilo voor oud ijzer.