rotterdam

Oud ijzer Rotterdam

Rotterdam staat natuurlijk bekend als echte havenstad. Niet voor niets is Rotterdam één van de grootste havens ter wereld. Dagelijks worden en duizenden containers verscheept met allerlei goederen. Niet alleen nieuwe goederen, maar ook oude metalen, oud ijzer en witgoed. Op deze manier is Rotterdam dus ook bij uitstek geschikt om je oud ijzer in te leveren. Je ontvangt vaak nog een leuk zakcentje voor je oude goederen en ze worden nog voor je opgehaald ook. Kortom, woon jij in Rotterdam en heb je wat oud ijzer liggen, dan kan het verstandig zijn even rond te bellen. In dit artikel leggen we je uit waar je even op moet letten wanneer je het laat ophalen.

Hoeveel oud ijzer moet ik minimaal hebben?

Zoals je zult begrijpen is Rotterdam een stad van flinke omvang. Je vindt er daarom ook tal van flat en appartementen. Deze mensen kiezen er vaak voor om het woon- werkverkeer te doen met het openbaar vervoer. Je kunt je voorstellen dat het dan niet zo praktisch is om je oude wasmachine weg te brengen. Een andere optie is dan om je witgoed te laten ophalen. Toch is het wel belangrijk dat je van te voren even uitzoekt wat het minimum oud ijzer is in Rotterdam wat wordt opgehaald. Je kunt je voorstellen dat ze niet voor een magnetron helemaal jou kant op komen rijden. In dat soort gevallen kan het zijn dat er een vergoeding wordt gerekend. Toch is deze vergoeding vaak voordeliger dan de kosten die je zelf moet maken op passend vervoer te regelen en de kosten bij de gemeente voor het afvoeren van je oud ijzer.

Goed voor het milieu

In de huidige tijd worden grondstoffen natuurlijk steeds schaarser. Des te belangrijker is dat we er met elkaar voor zorgen dat het goed wordt gerecycled. Daarom is het belangrijk dat we met elkaar o.a. ons oud ijzer recyclen. Zo kunnen we het opnieuw gebruiken en andere producten van maken. Op deze manier zorgen we ervoor dat deze grondstoffen een langere cyclus hebben en komen we niet zonder te zitten. Doordat de prijs wordt bepaald door vraag en aanbod, is het belangrijk hier rekening mee te houden.