Boiler oud ijzer & koper

Ga jij bezig met het verbouwen van je keuken of badkamer, dan is de kans vrij groot dat het ook tijd wordt voor een nieuwe CV ketel. Het kan daarom goed zijn, dat je boiler die je er nu nog hebt hangen misschien te klein is, maar zelfs ook overbodig kan zijn. Dit is namelijk afhankelijk van het type ketel waar je voor kiest. Omdat een boiler is gemaakt van ijzer, is het natuurlijk zonde om deze zo bij het grofvuil te zetten. Menig oud ijzer handelaar is er namelijk gek op. Vooral wanneer je een boiler hebt van RVS, dan kan dit een leuke extra zakcentje opleveren. Uiteraard moet je niet direct denken aan flinke bedragen, maar een paar euro levert het altijd op. Het is dus raadzaam om tijdens een verbouwing alles wat maar een beetje te maken heeft met ijzer even aan de kant te leggen. Wanneer je dit namelijk allemaal verzameld, kan het je aan het eind van de verbouwen toch al snel een aantal tientje opleveren.

De prijs van koper

Oud ijzer is een verzamelnaam voor alles wat te maken heeft met ijzer. Dit betekent dus koper, aluminum, metaal en ook zink. Koper zijn de meeste oud ijzer handelaren gek op! De prijs van koper ligt namelijk beduidend hoger dan de prijs voor metaal. Je vraagt je nu vast af, wat wordt er dan allemaal gemaakt van koper? We kunnen je vertellen dat dit zonder dat je je ervan bewust bent ontzettend veel is. Alleen alle leidingen al die door je huis lopen voor de distributie van water zijn gemaakt van koper. Je kunt je dus voorstellen, dat wanneer jij je hele huis gaat verbouwen inclusief leidingen, een oud ijzerhandelaar hier ontzettend veel belang bij heeft. De prijs kan namelijk oplopen tot wel 7 euro per kilo.

Waar lever je je oude boiler in?

De meeste mensen kiezen ervoor om tijdens een verbouwen alles naar de gemeentewerf, ook wel milieustraat genoemd te brengen. Toch is dit niet altijd even slim. Voor het puin kun je dit uiteraard prima doen, maar voor spullen zoals een CV ketel, boiler, radiatoren en ook de leidingen kun je beter even contact opnemen met een oud ijzer handelaar bij jou in de buurt! Een oud ijzer handelaar komt het namelijk niet alleen kosteloos bij je ophalen, maar geeft je ook nog eens een leuke vergoeding. Super handig, vind je niet?