Ijzer prijs

Ijzer prijs

Ijzer inleveren en verkopen tegen een bepaalde prijs is een mooie oplossing voor oud ijzer. Wat is nu precies ijzer en welke verschillende gradaties heb je daarin. Het verschil tussen oud ijzer, schroot en ijzer en de verschillende prijzen gaan we je vertellen.

Schroot – ook wel gruis ijzer – is het minst waardevolle oud ijzer om te verkopen, maar is eigenlijk al het ijzer wat je kunt vinden. Denk aan oude fietsen, wasmachines en andere schroot. Het is gruis ijzer wat werkelijk waar overal in te vinden is en vaak nog erg bewerkelijk is voordat het hergebruikt kan worden als oud ijzer. Hierom is de prijs van schroot of gruis ijzer ook laag, namelijk €0.17 per kilogram.

Naast schroot en gruis ijzer, heb je ook normaal oud ijzer. Dit is iets waardevoller omdat oud ijzer minder bewerkelijk is en dus sneller gebruikt kan worden voor recycling en het weer ingezet kan worden als hernieuwbaar materiaal. Hierbij moet je denken aan oud ijzer wat bijna rechtstreeks omgesmolten kan worden, dus bijvoorbeeld grote ijzeren constructiebalken. De prijs van oud ijzer is €0.25 per kilogram.