Oud ijzer Landgraaf inleveren

Je kent het wel, je bent je schuur of garage aan het opruimen en je komt allemaal spullen tegen waarvan je niet meer eens wist dat je ze nog had. Dit kan vanalles zijn en de waarde is meestal weinig tot niets. Toch zal je versteld staan van het feit wat een oude fiets, magnetron of ander oud ijzer je nog kan opleveren. Het is daarom dus ook verstandig om niet direct alles weg te gooien, maar kritisch te kijken naar wat oud ijzer bevat en wat niet. Het inleveren van flink wat kilo’s oud ijzer kan je namelijk een leuk zakcentje opleveren, maar hoe werkt dit nu eigenlijk?

Het verzamelen van oud ijzer

Wanneer je alleen een oude magnetron in de schuur hebt liggen, dan levert dit natuurlijk niet ontzettend veel geld op. Toch is het wel verstandig om deze niet naar de stort te brengen, maar nog even te bewaren. Door de jaren heen zul je namelijk zien dat je steeds meer oud ijzer hebt, waardoor het gewicht steeds verder oploopt. Zo kun je ervoor kiezen om het bijvoorbeeld jaarlijks te laten ophalen door een oud ijzer handelaar, maar kun je het ook wegbrengen. Houd er wel rekening mee dat ze voor kleine hoeveelheden niet komen of zelf een kleine vergoeding kunnen rekenen. Je kunt het dan beter even bewaren of afspreken dat je het met de hele buurt verzameld en één keer in de zoveel tijd laat ophalen bij iemand thuis.

Wegbrengen of laten ophalen

Heb jij een flinke lading oud ijzer Landgraaf verzameld, dan is het aan te raden om eerste eens te onderzoeken wat de prijs per kilo ongeveer is op dit moment. Wanneer je dit weet, kun je een oud ijzerhandelaar bellen om te vragen wat ze het waard vinden om bij je te komen ophalen. Houd er daarbij natuurlijk wel rekening mee dat je niet de prijs krijgt die je ook online per kilo zal vinden. Dit heeft ermee te maken dat ze naar je toe moeten rijden en er natuurlijk zelf ook nog een paar cent aan moeten kunnen verdienen.