Oud ijzer prijs Duitsland

Woon je net op of over de Duitse grens, dan is de kans vrij groot dat je regelmatig profiteert van de voordelen die onze oosterburen je te bieden hebben. Een hotel onderweg Duitsland, vakantie vieren in Duitsland en natuurlijk de dagelijkse benodigdheden. Niet alleen is de brandstof vaak een stukje voordeliger, maar scheelt het ook in de boodschappen. Toch zijn er natuurlijk nog veel meer zaken waarmee je in Duitsland voordeliger uit bent, zo is het misschien ook helemaal niet zo’n gek idee om eens te onderzoeken wat de oud ijzer prijs in Duitsland is. Om je een idee te geven hoe het in Duitsland werkt en natuurlijk ook wat de oud ijzer prijs Duitsland nu is, hebben we in dit artikel het een en ander voor je uitgelicht.

Verschillende soorten ijzer

Oud ijzer is natuurlijk een verzamelnaam voor allerlei verschillende soorten ijzer. Hieronder vallen bijvoorbeeld; metaal, aluminium, koper, maar ook zink en lood. Het dus allereerst afhankelijk van het type oude ijzer wat je hebt om te kunnen bepalen welke prijs per kilo hieraan wordt meegegeven. Uiteraard geldt ook voor de oud ijzer prijs Duitsland dat koper natuurlijk veel meer oplevert dan bijvoorbeeld metaal. Kortom, eerst is het dus zaak te bekijken wat je allemaal hebt. Afhankelijk daarvan kun je er eventueel voor kiezen of je iemand belt om het op te laten halen of dat je het liever zelf wegbrengt. Kies je ervoor om het zelf weg te brengen, dan bestaat de kans dat je er nog een paar euro voor terug krijgt.

De prijs per soort

Net als in Nederland, geldt ook in Duitsland een verschillende prijs per soort. Toch kun je er in de basis van uit gaan dat deze prijzen bijna gelijk liggen met de prijzen die we in Nederland krijgen voor ons oud ijzer. Wel is het goed te weten dat de prijzen per kilo bijna gelijk zijn en op basis werkt van dagprijzen. Het enige verschil zit hem in het feit dat je in Nederland vaak gratis je spullen bij een oud ijzerhandelaar mag langsbrengen, terwijl je er in Duitsland vaak nog wat geld voor krijgt. Het kan dus zeker lonen om wanneer je dicht bij de grens woont eens een Duitse oud ijzerhandelaar te vragen wat ze geven voor dezelfde hoeveelheid oud ijzer als in Nederland.