CV ketel oud ijzer

Vroeg of laat komt er een keer een moment dat je toe bent aan een nieuwe CV ketel. Een gemiddelde CV ketel gaat gemiddeld zo’n 10 tot 15 jaar mee, dus er komt een moment dat ook die van jou toe is aan vervanging. Maar wat doe je nu met zo’n oude CV ketel? Levert deze nog geld op of kun je hem net zo goed bij het grofvuil zetten? Doordat de grondstofprijzen de afgelopen tijd flink zijn gestegen, is het zeker de moeite waard om eens te onderzoeken hoeveel of jouw CV ketel nu eigenlijk nog waard is. Het kan zomaar zijn, dat wanneer je een oud ijzerhandelaar belt, je hier nog een leuke vergoeding voor kunt krijgen. Hoeveel dat is, dat hangt af van een aantal factoren. Dus heb jij nog een oude CV ketel liggen, dan hebben wij een aantal tips voor je!

De milieustraat

Een CV ketel kun je natuurlijk te alle tijde naar de milieustraat brengen. Waar de ene gemeente hem kosteloos voor je inneemt, moet je bij de andere zelfs een kleine bijdrage betalen. Toch is het niet verstandig om je oude CV in te leveren bij de gemeente. De reden is namelijk, dat zij exact hetzelfde doen, als wat jij ermee kunt doen en dat is inleveren bij een oud ijzerhandelaar. Een CV ketel zit namelijk niet alleen vol met metaal, maar vaak ook nog koper. Juist dat laatste is waar veel oud ijzer handelaren extra interesse in hebben. De prijs van een kilo koper ligt namelijk vaak tot wel 10(!) keer hoger, dan de prijs van oud ijzer. Bedenk dus goed wat jij met je oude CV ketel gaat doen.

Waar lever ik mijn oude CV in?

Wanneer je flink gaat verbouwen, is de kans aannemelijk dat je een grote container voor de deur zet. Toch is het verstandig om gedurende het hele traject niet zomaar blind alles in de container te gooien. Je kunt je voorstellen, dat wanneer jij je oude CV er als eerst in gooit en er vervolgens een hoop pijn op wordt gegooit, je deze nooit meer terug gaat vinden. Zorg er dus voor dat je alles waar ook maar een beetje ijzer in zit, apart houdt, zodat je er een oude ijzer handelaar naar kunt laten kijken. Des te meer oud ijzer, des te hoger je vergoeding. Let hier dus goed op!