Oude kachel oud ijzer

Heb jij nog een oude kachel staan waar je eigenlijk wel van af wilt, dan is het natuurlijk zonde om deze zomaar weg te doen! Het is vaak al een enorme klus om deze dingen van hun plek af te krijgen, dus laat staan dat je iemand anders het plezier van de oudijzer opbrengsten gunt. Omdat we vaak allang blij zijn dat we ervan af zijn, denken we vaak niet na over wat een dergelijk object nog kan opleveren. Meestal beginnen we met enkele foto’s en zetten we de kachel op marktplaats. Wanneer dit na enkele dagen niets oplevert, zijn we vaak blij dat iemand zich aanbiedt om hem gratis bij je af te halen.

Wie kan ik het beste benaderen voor een oude kachel?

Wanneer jij een oude kachel in je kamer of schuur hebt staan, waar je eigenlijk het liefst zo snel mogelijk van af wilt, dan is het verstandig om een oud ijzerhandelaar te bellen. Vaak zijn deze kachels van een dusdanig gewicht dat het voor een oud ijzerhandelaar een interessant object is om op te halen bij je. Laat je uiteraard niet afschepen met het feit dat je blij moet zijn dat iemand hem ophaalt, want aan oud ijzer kan deze kachel zo enkele tientallen euro’s opleveren als je geluk hebt. Als we kijken naar de gemiddelde prijs van 0,15 per kilo en je hebt een kachel die 150  –  200 kilo weegt, dan is dit al snel 20 tot 25 euro.

Zelf wegbrengen of laten afhalen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je oude kachel op te laten halen. Well is het goed er dan rekening mee te houden dat de kans bestaat dat de opbrengst wat minder is, dan wanneer je de kachel zelf wegbrengt. De oud ijzerhandelaar moet er uiteraard ook een paar euro aan verdienen, dus zal de brandstof en ook de tijd hierin meerekenen. Heb je de mogelijkheid om de kachel zelf te brengen, dan kun je dit uiteraard ook doen. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat het een enorm gewicht is en je de kans hebt dat je je auto eventueel beschadigd.