Koelkast oud ijzer prijs

De meesten van ons hebben er vast wel eens van gehoord, oud ijzer. Maar wat is oud ijzer nu eigenlijk en wat kun je er nu exact mee? Voor velen van ons is het vaak een waardeloos stuk schroot, terwijl de zogenaamde ‘oud ijzer boeren’ hier maar wat graag beslag op willen leggen. Niet voor niets kun jij vaak bij aanschaf van een nieuw apparaat kosteloos je oude meegeven. Voor een particulier levert het namelijk bijna niets op, terwijl voor de grote bedrijven het enorme volume ervoor zorgt dat dit resulteert in een mooie extra stroom van inkomsten. Daarnaast is het ook goed voor het milieu. Oude materialen worden namelijk gesorteerd en vervolgens hergebruikt.

Wat levert oud ijzer op?

Wanneer je enkel een oude vriezer of koelkast wegbrengt, dan zal dit doorgaans niet de jackpot opleveren. Niet voor niets zijn er daarom voor particulieren allerlei verschillende mogelijkheden om vaak kosteloos hun oude apparatuur in te leveren. Onder oud ijzer valt namelijk in principe alles waar ijzer in zit. Dit is dus een ontzettend breed begrip. Dit wordt vervolgens gesorteerd, aangezien het ene metaal meer oplevert per kilo dan het andere. Eén van de meest gewilde metalen, dat is koper. Koper heeft doorgaans een relatief hoge waarde per kilo en is dus financieel aantrekkelijk om te verzamelen.

Huishoudelijke apparaten

geld verdienen oud ijzer

Naast een koelkast, kun je in principe alle huishoudelijke apparaten inleveren als oud ijzer. Wel is het verstandig, dat wanneer je ze naar een afvalbrengpunt brengt, je vooraf kijkt of dit binnen de gestelde normen valt. Het kan namelijk wel eens voorkomen, dat je bij een gemeentewerf een kleine vergoeding moet betalen voor het inleveren van je oude apparaten. Het kan zich dan lonen te kijken of er in de omgeving een oud ijzer handelaar is, die het eventueel kosteloos bij je wil ophalen. Niet voldoende apparatuur om een handelaar het kosteloos te laten ophalen? Informeer dan eens in de rest van de buurt, want je zult versteld staan hoeveel mensen ongebruikte apparatuur in huis of de schuur hebben staan, waar ze het liefst vandaag dan morgen afscheid van nemen.