wasmachine

Kun je een wasmachine als oud ijzer wegbrengen?

Een wasmachine, we kunnen natuurlijk niet zonder. Of het nu gaat om het wassen van onze kleren, de handdoeken of het beddengoed. Een wasmachine is onmisbaar in ieder huishouden. Toch kan het natuurlijk voorkomen dat je wasmachine er naar verloop van tijd mee stopt. Vaak gebeurt dit op de meest vervelende momenten. Tegenwoordig hebben we met de komst van het online shoppen de luxe eenvoudig met een aantal drukken op de knop een nieuwe te bestellen. Wanneer je dus een nieuwe wasmachine aanschaft, dan is de winkel verplicht je oude mee te nemen. Je krijgt hier doorgaans geen vergoeding voor, want laten we eerlijk zijn, wat levert zo’n oude wasmachine nou nog op? In dit artikelen vertellen we je hoe jij je wasmachine kunt inleveren als oud ijzer en er nog geld voor kunt krijgen ook.

Wat kun je eraan doen om een kapotte wasmachine te voorkomen?

  1. Maak je wasmachine regelmatig schoon

Maak de belangrijkste onderdelen in je wasmachine regelmatig schoon. Denk bijvoorbeeld aan het filter, maar ook aan de trommel en het bakje waar je het wasmiddel en de wasverzachter in stopt. Maak daarnaast ook een of twee keer per jaar de waterafvoerslang schoon. Dit hoef je niet vaak te doen, maar het is wel belangrijk omdat je zo voorkomt dat de wasmachine verstopt komt te zitten.

  1. Wasmachine niet overvol stoppen

Wanneer je jouw wasmachine stelselmatig te vol stopt, is het risico groter dat deze sneller kapot gaat. Zo kan het zijn dat de machine zijn toeren niet meer haalt tijdens het centrifugeren, maar het kan ook zijn dat motor kapot gaat.

  1. Doe regelmatig een wasbeurt op hoge temperatuur

Zorg er ook voor dat je regelmatig op een hoge temperatuur wast. Zo voorkom je viezigheid, schimmel en uiteindelijk rot. bacteriën kunnen de wasmachine op termijn flink aantasten. Door op een hoge temperatuur te wassen, houd ruim je bacteriën en andere viezigheid op. Heb je geen was om op 60 of 90 graden te wassen? Draai dan een lege trommel.

Krijg ik geld voor mijn oude (kapotte wasmachine)?

Wanneer je wasmachine kapot gaat, dan is dit financieel gezien natuurlijk nooit prettig. Een nieuwe wasmachine kan oplopen tot enkele honderden euro’s. Dan is het wel zo fijn dat je nog wat geld terug kunt krijgen voor je oude. Hoeveel je krijgt voor je oude wasmachine is afhankelijk van het gewicht van de machine, een kleine wasmachine weegt bijvoorbeeld minder en zal dus ook minder opleveren. Daarnaast ook hoeveel ijzer deze natuurlijk bevat en of ze er wellicht nog iets mee kunnen qua onderdelen. Dit laatste zal voor een oud ijzer handelaar een stuk minder relevant. Op de vraag kun je een wasmachine als oude ijzer wegbrengen is het antwoord dus volmondig ja!

Hoeveel geld levert een kapotte wasmachine op?

Het is natuurlijk uiteindelijk van belang wat het daadwerkelijk oplevert wanneer jij je oude wasmachine als oud ijzer wilt inleveren. Wanneer we kijken naar witgoed, dan moet je ongeveer rekening houden van een bedrag van € 80 – 120 per 1000 kilo. Dat is natuurlijk geen enorm bedrag. Toch is het beter dan niets, want laten we eerlijk zijn als je wasmachine 50 kilo weegt, dan is dit toch snel een paar euro.