Koperprijzen

Koper prijs

Koper is waardevol, het is een duur metaal om te maken en verwerken waardoor het loont om koper te verzamelen en te verkopen. De verschillende soorten koper gaan we hier behandelen, welke verschillende soorten zijn er en wat is de prijs per kilogram voor de verschillende soorten koper.

Oud koper geel

Geel koper wordt ook wel messing genoemd en is vaak gebruikt in buizen en verbindingsstukken van buizen. Messing is legering ban koper en zink waardoor het minder puur is dan normaal rood koper, maar daardoor wel wat minder waardevol bij het verkopen. De prijs van oud koper geel of messing is €3.30 per kilogram.

Oud koper rood

Oud koper rood is oud koper wat ook vaak in buizen en verbindingsstukken gebruikt wordt voor bijvoorbeeld verwarming of in de badkamer van huizen, maar dan 100% gemaakt van koper. Koper is een goede geleider waardoor dit bijvoorbeeld veel gebruikt wordt voor warm water leidingen, maar ook door de NS als stroomkabel waar de trein hun stroom vandaan haalt. De prijs voor oud koper rood is €5.50 per kilogram.

Oud koper gestript

Een andere soort koper is oud koper gestript. Dit is koper uit bekabeling wat al volledig gestript is, dus zonder beschermingsmaterialen nog om de koper draad heen en daarmee direct klaar voor verwerking voor de oud ijzer handelaar. Doordat het oud koper gestript is en daarmee schoon gemaakt is, maakt het ook direct het meest waardevolle soort koper. De prijs van oud koper gestript is €6.15 per kilogram.