Koperprijzen

Koper prijs

Koper is waardevol, het is een duur metaal om te maken en verwerken waardoor het loont om koper te verzamelen en te verkopen. De verschillende soorten koper gaan we hier behandelen, welke verschillende soorten zijn er en wat is de prijs per kilogram voor de verschillende soorten koper.

Oud koper geel

Messing is een legering, wat betekent dat het een materiaal is dat bestaat uit meerdere metalen. Bij messing gaat het over een mix van koper en zink. Voor sommige doeleinden wordt deze mix gebruikt omdat het een goedkopere oplossing is dan het gebruik van een puur metaal. Messing wordt ook wel geel koper genoemd en bestaat vaak voor 65% uit koper en voor 35% uit zink.

Naast het feit dat messing goedkoper is, is het materiaal ook stevig en goed bestand tegen hoge temperaturen of belasting. De toevoeging van zink zorgt er voor dat het materiaal ook bestand is tegen vocht. Messing is dus een veelzijdig materiaal en daardoor erg gewild onder bedrijven die werken met ijzer. Naar dit materiaal is veel vraag bij oud ijzer handelaren. Hierdoor kun jij jouw messing vaak verkopen tegen relatief hoge prijzen op de markt voor oud ijzer.

Geel koper wordt ook wel messing genoemd en is vaak gebruikt in buizen en verbindingsstukken van buizen. Messing is legering ban koper en zink waardoor het minder puur is dan normaal rood koper, maar daardoor wel wat minder waardevol bij het verkopen. De prijs van oud koper geel of messing is €3.30 per kilogram.

Oud koper rood

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten koper te vinden. Rood koper is de puurste vorm van koper die er kan zijn. Vaak is het geen legering en hoeft het daardoor niet veel verandering te ondergaan voor het recyclet kan worden. Het maken van koper is een duur proces dat veel tijd rooft. Daarom is er veel vraag naar koper dat recyclet kan worden. De hoge vraag naar koper zorgt ervoor dat de prijzen bij oud ijzer handelaren hoog zijn.

Oud koper rood is oud koper wat ook vaak in buizen en verbindingsstukken gebruikt wordt voor bijvoorbeeld verwarming of in de badkamer van huizen, maar dan 100% gemaakt van koper. Koper is een goede geleider waardoor dit bijvoorbeeld veel gebruikt wordt voor warm water leidingen, maar ook door de NS als stroomkabel waar de trein hun stroom vandaan haalt. De prijs voor oud koper rood is €5.50 per kilogram.

Oud koper gestript

Gestript koper is vaak afkomstig van oude kabels en lijkt sterk op puur koper. Het bestaat vaak voor 99.99% uit koper wanneer het strippen op de juiste manier heeft plaatsgevonden. Wanneer er andere aangehechte metalen vast zitten aan het gestripte koper, dan zal de handelsprijs ervan al snel dalen. Wanneer je kijkt naar de handelsprijzen voor oud ijzer, dan zul je er al snel achter komen dat gestript koper het meeste waard is.

Dit is koper uit bekabeling wat al volledig gestript is, dus zonder beschermingsmaterialen nog om de koper draad heen en daarmee direct klaar voor verwerking voor de oud ijzer handelaar. Doordat het oud koper gestript is en daarmee schoon gemaakt is, maakt het ook direct het meest waardevolle soort koper. De prijs van oud koper gestript is €6.15 per kilogram.