Gebruik van aluminium bij isolatie

Wanneer we het hebben over het isoleren van onze woning, dan is aluminium niet direct het eerste waar we aan denken. Toch is dit wel een goede manier om zowel het dak, als de muren te kunnen isoleren. Afhankelijk van de huidige staat van het huis, kan het zelf een betere keuze zijn, dan de klassieke manier van isolatie. Omdat je je huis natuurlijk niet met alleen aluminium kunt isoleren, zullen er ook andere materialen nodig zijn, om ervoor te zorgen dat je in de winter de warmte langer binnen houdt en de kou buiten. Een goede manier om dit te kunnen doen, is door gebruik te maken van PIR platen met aluminium. Welke voordelen dit precies heeft, vertellen we je in dit artikel.

Goede isolatiewaarde

De reden dat er regelmatig en eigenlijk steeds vaker wordt gekozen voor isolatiematerialen waarbij gebruik is gemaakt van aluminium, is omdat het simpelweg vaak een veel hogere isolatiewaarde heeft en ook duurzamer is. Ook is aluminium een stuk lichter, dus ook eenvoudiger om mee te werken. Helemaal bij bestaande woningen, kan het soms noodzakelijk zijn om te kiezen voor lichtere materialen, omdat de dakconstructie anders teveel te verduren krijgt. Naast de verschillende soorten isolatie die zijn voorzien met aan beide kanten een dunne aluminium plaat, kan er ook aluminium is de vorm van folie worden verwerkt. Iets wat met name bij vloerisolatie wordt toegepast. Gezien aluminium ook goed tegen vocht kan, zal het optrekkende vocht vanuit de grond de isolatie niet kunnen aantasten of beschadigen.

Duurzaam

Kies je voor isolatie gemaakt van onder andere aluminium? Dan kies je niet alleen voor een hogere isolatiewaarde, maar ga je ook direct voor duurzaam. Aluminium is namelijk als één van de weinige materialen bestemd tegen corrosie. Dit houdt niet alleen in dat het een betere isolerende werking heeft, maar ook vele malen langer meegaat. Concreet zorgt dit er dus voor dat je isolatie kwalitatief veel langer goed blijft en je dus ook veel minder snel opnieuw hoeft te investeren in nieuwe isolatie. Daarbij komt ook dat aluminium eenvoudig te recyclen is, waardoor de levenscyclus meermaals een nieuw leven ingeblazen kan worden. Niet alleen goed voor je portemonnee dus, maar ook voor het milieu.