Oven oud ijzer

Of het nu gaat om een koelkast, wasmachine, droger of oven. Bij een oud ijzer handelaar kun je met alles wat ijzer en metaal bevat terecht. Uiteraard is het, vooral wanneer het gaat om relatief grote items, iemand ze voor je ophaalt. Je kunt je voorstellen dat het huren van een aanhanger of bus aardig in de papieren kan lopen en doorgaans niet opweegt tegen de kosten die je maakt wanneer je het laat ophalen. Zo kun je eenvoudig iemand in je omgeving raadplegen, die vervolgens vaak dezelfde dag of een dag erna je oud ijzer komt ophalen. Ook zien we tegenwoordig steeds vaker dat wanneer je nieuwe apparatuur aanschaft, de meeste bedrijven je oude apparatuur kosteloos voor je meenemen.

Hoeveel oud ijzer heb ik nodig

In principe geldt er geen minimum hoeveelheid. Wel kan het zijn, dat wanneer je enkel een oven als oud ijzer aanbied, er een toeslag wordt gerekend voor brandstof. De gemiddelde oud ijzer prijs ligt namelijk momenteel tussen de 80 en 120 euro per 1.000 kilo. Je kunt je dus voorstellen, dat de kosten voor het ophalen waarschijnlijk bij een over een stuk hoger liggen, dan het daadwerkelijk oplevert. Wil jij dat je oud ijzer kosteloos wordt opgehaald, dan is het verstandig, dat wanneer het enkel om een oven gaat, je deze even in de schuur of garage laat staan. Vaak wordt er een minimum van circa 100 kilo gerekend om je oud ijzer kosteloos op te halen. Je kunt ook even in de buurt rondvragen, zo kunnen jullie alles in één keer laten ophalen.

Wat levert oud ijzer op

Oud ijzer

Als particulier ben je vaak blij dat het kosteloos wordt opgehaald. Toch zijn er ook als particulier mogelijkheden om een vergoeding te krijgen voor je oud ijzer. Wel is het dan belangrijk dat je periodiek voldoende kilo’s weet te bemachtigen. Je kunt jezelf dus als inzamelpunt voor de buurt benoemen. Zorg er dan wel voor dat je vooraf goede afspraken maakt, zodat je achteraf geen vervelende discussies krijgt. Je kunt dan eenvoudig enkele tientallen tot wel honderden euro’s bijverdienen, uiteraard wel afhankelijk van het gewicht dat je inzamelt.