Kun je een stofzuiger als oud ijzer wegbrengen?

Na jarenlang van je stofzuiger genoten te hebben is deze aan vervanging toe. Ouderdom heeft het gewonnen, of wellicht was je gewoon toe aan een nieuwe stofzuiger. Bijvoorbeeld omdat je een zakloze stofzuiger wilde, of omdat je een draadloze steelstofzuiger hebt gekocht. Hoe dan ook, de nieuwe stofzuiger is onderweg of staat inmiddels al in huis. Dan de vraag wat je met je oude stofzuiger kunt doen. Verkopen via Marktplaats gaat helaas niet als je stofzuiger kapot is, maar wat moet je er dan mee.

Huishoudelijke apparaten

Als oudijzerprijzen.nl zijn we altijd benieuwd welke huishoudelijke apparaten nog meer als oud ijzer weggebracht kunnen worden. Velen weten het niet, maar de meeste witgoed kun je namelijk bij een oud ijzer handelaar aanbieden als oud ijzer. Niet voor niets dat de meeste winkels en webshops het aanbieden om je oude koelkast, vriezer of wasmachine gratis mee retour te nemen. Dit is overigens sinds recent ook wettelijk verplicht, maar weet dat de winkels hier niet perse kosten voor hoeven te maken. Oude apparaten brengen namelijk als oud ijzer wel degelijk geld op.

Prijs huishoudelijke apparaten oud ijzer

Gemiddeld is dit voor witgoed en huishoudelijke apparaten tussen de €80 en €120 per 1000 kilo. Niet direct een jackpot, aangezien dit betekent dat je ongeveer 25-50 apparaten moet inleveren om dit te verdienen. Wij hebben niet zoveel apparaten in huis, maar een beetje winkel of webshops ontvangt wekelijks honderden apparaten retour waardoor het voor hun wel uit kan. Daarnaast, ze rijden met een vrachtwagen rond die steeds leger wordt, kleine moeite om er dus weer nieuwe spullen in te zetten zodat de vrachtwagen niet leeg kilometers hoeft te maken.

Stofzuiger oud ijzer

En de stofzuiger dan? Een stofzuiger bevat helaas heel weinig metaal dat gebruikt kan worden als oud ijzer. Bijna alle stofzuigers zijn van een plastic gemaakt, waarbij alleen de steel van ijzer of aluminium is. In de meest gunstige situatie is de steel 1 kilogram zwaar, wat betekent als we bovenstaande prijzen aanhouden dat dit ongeveer €0,08 – €0,12 waard is. Je stofzuiger moet dus helaas gewoon naar het grofvuil gebracht worden, waarna deze een recycling proces in gaat. Het kleine beetje ijzer wat er in de stofzuiger zit wordt in het sorteerproces uitgehaald om te recyclen.