Lood accu

Lood prijs

Ook oud lood kun je heel goed verkopen bij een oud ijzer handelaar. Hier maken we onderscheid tussen oude accu’s van lood en normaal oud lood. Beide soorten hebben ook een verschillende prijs in de verkoop dus belangrijk om het verschil te weten.

Lood is een erg zware metaal, wat betekent dat het qua dichtheid erg hoog is en een stuk lood vaak zwaarder is dan je in eerste instantie zou denken als je het wil pakken. Lood zit in verschillende dingen verwerkt, bijvoorbeeld in glas en lood ramen, bladlood in daken en goten, ballastlood wat bijvoorbeeld in de grond, weg en waterindustrie gebruikt wordt of bijvoorbeeld voorop gebruikt wordt als ballastlood bij tractoren. Bijzonder aan lood is dat het ondanks zijn hogere gewicht dan je zou denken wel heel goed buigzaam en bewerkelijk is. Ook is lood een heel goede begeleider waardoor het veel verschillende toepassingen heeft.

Accu lood heeft een aparte prijs, omdat een loden accu niet volledig uit lood bestaat en dus nog verwerkt moet worden tot puur lood. Hierdoor ligt de prijs van accu lood iets lager dan van gewoon of oud lood.

De prijs van normaal oud lood ligt op €1.00 per kilogram en de prijs van accu lood ligt op €0.45 per kilogram. De prijzen kunnen sterk fluctueren afhankelijk van de vraag en aanbod op dat moment, bel dus even een rondje in de regio wat de huidige prijzen en bij lage prijzen kan het lonen het lood even te bewaren en het volgende maand weer te proberen.