Lood accu

Lood prijs

Loodaccu’s zijn de populairste en meest gebruikte accu’s sinds 1859. Deze accu’s worden op allerlei verschillende manieren gebruikt, zoals in de bouw van auto’s, brommers, scooters en andere vervoersmiddelen. Als het vervoersmiddel kapot is dan wordt de accu er vaak uitgehaald en verkocht aan een oud ijzer handelaar. De accu’s kunnen worden gerecycled.

Ook ander lood is altijd welkom bij de oud ijzer handelaar. De waarde van jouw oude lood is afhankelijk van een aantal factoren waaronder de aangeboden hoeveelheid, de marktwaarde en het type lood dat je wilt verkopen. Lood is dus te vinden in accu’s, maar ook in stralingsschilden, soldeermaterialen, gewichten en ballasten, kogels en schot. Vaak levert lood als los materiaal meer op bij een oud ijzer handelaar dan lood dat verwerkt is in bijvoorbeeld een accu.

Lood verkopen

Ook oud lood kun je heel goed verkopen bij een oud ijzer handelaar. Hier maken we onderscheid tussen oude accu’s van lood en normaal oud lood. Beide soorten hebben ook een verschillende prijs in de verkoop dus belangrijk om het verschil te weten.

Lood is een erg zware metaal, wat betekent dat het qua dichtheid erg hoog is en een stuk lood vaak zwaarder is dan je in eerste instantie zou denken als je het wil pakken. Lood zit in verschillende dingen verwerkt, bijvoorbeeld in glas en lood ramen, bladlood in daken en goten, ballastlood wat bijvoorbeeld in de grond, weg en waterindustrie gebruikt wordt of bijvoorbeeld voorop gebruikt wordt als ballastlood bij tractoren. Bijzonder aan lood is dat het ondanks zijn hogere gewicht dan je zou denken wel heel goed buigzaam en bewerkelijk is. Ook is lood een heel goede begeleider waardoor het veel verschillende toepassingen heeft.

Accu lood

Accu lood heeft een aparte prijs, omdat een loden accu niet volledig uit lood bestaat en dus nog verwerkt moet worden tot puur lood. Hierdoor ligt de prijs van accu lood iets lager dan van gewoon of oud lood.

Lood prijs

De prijs van normaal oud lood ligt op €1.00 per kilogram en de prijs van accu lood ligt op €0.45 per kilogram. De prijzen kunnen sterk fluctueren afhankelijk van de vraag en aanbod op dat moment, bel dus even een rondje in de regio wat de huidige prijzen en bij lage prijzen kan het lonen het lood even te bewaren en het volgende maand weer te proberen.