Accu oud ijzer prijs

Levert een oude accu nog geld op is de vraag die veel mensen zichzelf stellen. Vooral wanneer je een auto hebt die al de nodige jaartjes oud is, ontkom je er op een gegeven moment natuurlijk niet aan om je accu een keer te vervangen. Vooral wanneer het koud is, is de kans aanwezig dat je accu er een keer de brui aangeeft en dan wordt het natuurlijk lastig om van je plek af te komen. Het laten plaatsen van een nieuwe accu kun je overigens vrij eenvoudig zelf doen, maar wat doe je met je oude accu? Levert deze eigenlijk nog wat geld over voor oud ijzer?

Verschillende soorten accu’s

Als we het hebben over accu’s, dan kennen we eigenlijk twee verschillende varianten. De eerste is een accu zonder lood en de tweede is een accu met lood. Zoals je misschien zult begrijpen, levert een accu met lood natuurlijk meer op, dan wanneer je een accu zonder lood hebt. De prijs van lood is namelijk voor veel oud ijzerhandelaren ontzettend interessant om een accu op in te kopen.

Hoe weet ik of ik een oude accu hebt?

Wil je weten of je een oude accu hebt die lood bevat en dus geld kan opleveren, dan is het belangrijk dat er aan de buitenkant van de accu ergens PB staat, de scheikundige naam voor lood. Deze accu’s zijn overigens niet geschikt om zelf uit elkaar te halen, omdat het accuzuur gevaarlijk kan zijn en brandwonden kan veroorzaken. Deze accu’s zijn namelijk gemaakt van een omhulsel van lood, met daarin het accuzuur.

Wat leveren een oude accu op?

Heb je een oude accu, dan is het afhankelijk van het formaat wat deze uiteindelijk nog zal opbrengen. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een oude accu van een vrachtwagen doorgaans meer oplevert door de hoeveelheid lood wat deze bevat, dan een accu van een eenvoudige personenauto. Toch levert een oude accu die is voorzien van een loden omhulsel al snel 7,50 tot 10 euro op. Het is dus zeker de moeite waard om ze in te leveren bij een oud ijzerhandelaar, in plaats van ze naar de milieustraat te brengen.