Auto velgen aluminium en oud ijzer

Heb jij een auto met een set prachtige velgen, maar is deze aan vervanging toe? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om je set oude velgen te verkopen, maar velgen inleveren als oud ijzer kan natuurlijk ook. Wel is het goed te weten van welk materiaal of je velgen zijn gemaakt. Heb je een set aluminium velgen, dan zullen deze een hogere waarde vertegenwoordigen, dan wanneer je een set metalen velgen hebt. Zorg er daarom dus ook altijd voor dat wanneer je het idee hebt dat je velgen aan vervanging toe zijn, je goed kijkt van welk materiaal ze zijn, zodat je zeker weet dat je de juiste prijs ervoor krijgt.

Hoeveel zijn mijn velgen nog waard?

Om te kunnen bepalen hoeveel je oude velgen waard zijn, is het belangrijk te weten van welk materiaal of je velgen zijn gemaakt, maar natuurlijk ook wat het gewicht is van je velgen. Vooral wanneer je ze verkoopt als oud ijzer, zal de prijs de uiteindelijk doorslaggevende factor zijn voor de uiteindelijke prijs die jij ervoor krijgt. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om je velgen indien mogelijk vooraf zelf te wegen. Zo kan er ook geen discussie ontstaan over het gewicht van de velgen en ontvang je een eerlijke prijs.

Je velgen laten ophalen of wegbrengen

Wanneer jij 1 set velgen hebt, dan is de kans vrij groot dat je hier helemaal niets voor krijgt wanneer je ervoor kiest deze te laten ophalen bij je. De kosten voor brandstof en ook de tijd die een oud ijzerhandelaar kwijt is aan het ophalen, wegen vaak niet op tegen de opbrengst. Het kan dus heel goed zijn dat ze voor één set velgen helemaal niet komen, maar ook kan het zo zijn dat als ze wel komen, je geen vergoeding krijgt. Het is dus altijd verstandig om dit ook telefonisch direct bespreekbaar te maken. Het kan zomaar zijn dat de oud ijzerhandelaar bij je in de buurt woont, waardoor je niet hoeft om te rijden en zo de auto velgen achter de deur kunt gooien. Vaak krijg je dan alsnog een paar euro vergoeding en ben jij er mooi van af.