Fiets oud ijzer

Heb jij een oude fiets? Dan is het natuurlijk zonde om deze zomaar weg te gooien. Zonder dat we het vaak doorhebben, kan een fiets namelijk nog aardig wat opleveren. Allereerst natuurlijk de onderdelen die wellicht voor andere doeleinden kunnen worden gebruikt, maar wat dacht je van het oud ijzer waaruit een fiets natuurlijk voor het merendeel bestaat? Om je een idee te geven welke mogelijkheden je allemaal hebt met je oude fiets, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Hoeveel levert een oude fiets op aan oud ijzer?

Het kan natuurlijk heel goed zijn, dat je nog een oude fiets in je schuur hebt staan, die je liever vandaag kwijt bent dan morgen. Ze staan vaak in de weg en je doet er toch niets meer mee. Dan heb je een aantal opties. De eerste optie is uiteraard om je fiets in te leveren bij de milieustraat, maar dan moet je er vaak nog voor betalen ook. De tweede optie is oud ijzer. Een fiets is namelijk voor het grootste deel gemaakt van ijzer en met de prijzen per kilo, kan een fiets zomaar een paar euro opleveren.

Waar kan ik mijn fiets voor oud ijzer aanbieden?

Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of er is wel iemand in je buurt die oud ijzer verzameld. Dit kan beroepsmatig zijn, maar ook voor de hobby. Nu zullen de meeste oud ijzer handelaren niet snel voor één fiets langskomen, maar brengen behoort ook tot de mogelijkheden. Een andere optie is om het oud ijzer op te sparen, zodat je in één keer een flinke lading kunt laten afhalen. Handig is om dit bijvoorbeeld met de hele buurt te doen. Zo levert het jullie niet alleen een hoop extra ruimte op in de schuur, maar ook nog een paar euro ‘zakgeld’ Hoe handig is dat?

De voordelen van oud ijzer handelaren

Het grootste voordeel van het wegbrengen van je oude fiets naar een oud ijzer handelaar, is dat het metaal wordt gerecycled. In een fiets zitten namelijk allerlei verschillende materialen die opnieuw kunnen worden gebruik voor tal van andere zaken. Niet alleen goed dus voor je eigen portemonnee, maar dus ook voor het milieu.