sloopauto verkopen

Sloopauto verkopen

Je auto is net naar de garage geweest en je hebt definitief te horen gekregen dat je auto niet meer te repareren is. Je auto is dus total loss, wat betekent dat het financieel niet meer verantwoord is om de reparaties uit te voeren versus de dagwaarde van de auto. Het resultaat? Je hebt een sloopauto die niet meer via Marktplaats te verkopen is, maar je moet toch van de auto af.

Opkopers

Gelukkig zijn er voldoende opkopers die jouw sloopauto graag willen hebben. Via aanbieders als OSW kun je heel gemakkelijk je auto aanbieden aan meerdere opkopers. OSW heeft een heel netwerk van sloopbedrijven, autohandelaren en andere opkopers. Wanneer jij je auto aanmeldt bij OSW, zal je wat gegevens en informatie over de auto moeten doorgeven. Ook zal je wat foto’s moeten toevoegen van de binnen en buitenkant van de auto. Vervolgens gaat OSW de sloopauto aanbieden aan alle opkopers, waarna jij via OSW het hoogste bod ontvangt. Zo hoef je zelf niet langs verschillende handelaren te bellen of langs te gaan en wordt je volledig geholpen.

Waarde sloopauto

Je vraagt je misschien af wat is mijn sloopauto nou eigenlijk waard. De garage heeft toch gezegd dat het niet meer financieel uit kan om de auto te laten repareren? We nemen je graag mee naar waarom een sloopauto toch altijd nog waarde heeft. Allereerst is er de zogeheten ‘scrap value’. Oftewel; al het staal, aluminium en ander oud ijzer van je auto heeft best wat gewicht. Als je alleen al tegen de oud ijzer prijs van ~ €0.25 per kilogram rekent, is een auto van 1000 kilogram al snel €250 waard aan oud ijzer.

Onderdelen

Daarnaast zitten er waarschijnlijk nog veel onderdelen in je auto die het prima doen. Denk aan de autostoelen, radio, deuren, hoedenplank, motorkap et cetera. Allemaal als los onderdeel waarschijnlijk nog goed te verkopen. Dit kun je uiteraard zelf doen, alleen heb je dan voldoende ruimte nodig en zal je veel tijd kwijt zijn om alles te demonteren en via ene site als Marktplaats te verkopen.

Je sloopauto verkopen levert dus altijd nog wel een leuk bedrag op. Verwacht niet dat je de hoofdprijs krijgt. Het demonteren van alle onderdelen en deze los verkopen is een hoop werk voor de opkopers. Ook het sorteren van de verschillende oud ijzer onderdelen van de auto is veel werk, maar iets voor je sloopauto krijgen is altijd beter dan niets.