verlichting

Verlichting in de huiskamer

​​Verlichting kan een ruimte maken of breken. Een goed verlichtingsplan bepaalt de sfeer, helpt ons te concentreren of te ontspannen en experts zeggen dat goede verlichting ons zelfs een beter gevoel geeft over onszelf en ons huis. En de hardst werkende van alle lampen is misschien wel de vloerlamp. Meer informatie over Nieuwemeubels.com kortingscodes.

Vloerlampen geven de illusie van hoogte

Vloerlampen zijn vooral geweldig om licht te werpen op plaatsen die notoir uitdagend zijn – we hebben het over het midden van de kamer en donkere hoeken – maar ze komen echt tot hun recht in kleine ruimtes met lage plafonds. Een hoge vloerlamp kan het oog bedriegen en de ware hoogte van een kamer benadrukken, vooral in tegenstelling tot lage zitmeubels.

Sluit een vloerlamp aan

Vloerlampen vertegenwoordigen de heilige graal van woondecoraties, omdat ze zowel decoratief als functioneel zijn. Praktisch gezien kunnen ze zonder elektricien worden geïnstalleerd, nemen ze nauwelijks ruimte in beslag en zijn ze gemakkelijk te verplaatsen, waardoor ze een goede investering.

1. Vloerlamp – Met chroom, koper en gemengd metaal

Industrieel, maar houd het zacht. Gepolijste, verweerde en gemengde metalen lampen werken in veel ruimtes, vooral die met veel glas, zichtbare baksteen, beton en stedelijke elementen. Alle ingrediënten voor een prachtig warm industrieel interieur zijn aanwezig, en dat geldt ook voor deze klassieke boogvloerlamp in geborsteld metaal. Deze vloerlamp maakt optimaal gebruik van zijn slimme ontwerp en leunt over de bank om voor taakverlichting te zorgen.

2. Moderne en hedendaagse vloerlampen

Kies een lamp met gestroomlijnde vormen en details als je interieurstijl neigt naar een moderne en eigentijdse inrichting. Een slanke basis met een trommelvormige kap zal goed spelen in deze ruimtes en zal de rest van je inrichting niet overweldigen.

3. Kies een unieke vloerlamp

Is het een sculptuur of is het licht? Het kan allebei. Durf je het aan om een vloerlamp te gebruiken als decorstuk? Een handige bureaulamp die ook dienst doet als kunstwerk op zich?

4. De driepoot-vloerlamp – de klassieke vloerlamp

De ruimte laat zien hoe veelzijdig en opvallend een driepoot vloerlamp kan zijn. Hoewel alle stukken die hier te zien zijn prachtig zijn, houdt deze klassieke driepoot-vloerlamp alles bij elkaar.