Vriezer oud ijzer

Een vriezer, voor velen een onmisbaar apparaat. Nog even de laatste portie eten invriezen om deze vervolgens, wanneer je geen zin hebt om een avond te koken op te eten. Kortom, enorm handig! Maar wat nu als je vriezer kapot gaat? Uiteraard zal je dan een nieuwe moeten aanschaffen, maar wat doe je met de oude? Laat je deze staan, gooi je hem zelf weg of laat je hem ophalen? Alleen zaken waar je voordat je een nieuwe aanschaft even over moet nadenken. Niet iedereen heeft namelijk de beschikking over een flinke schuur of garage waar ze al deze spulletjes tijdelijk kunnen opbergen.

Geld voor je oude vriezer

Wanneer je vriezer het begeeft, dan is dit natuurlijk een financiële tegenvaller. Een nieuw exemplaar kan nogal in de papieren lopen. Vaak komt het op een enorm ongelegen moment, dus is het wel zo fijn dat je de pijn eventueel nog enigszins kunt verzachten. Een mogelijkheid is dan om je oude vriezer te laten ophalen door een oud ijzer handelaar. Hoeveel je krijg voor je oude vriezer aan oud ijzer is afhankelijk van het gewicht van je apparaat. Hoe zwaarder hoe meer zou je denken, maar dit is niet altijd het geval. Het is afhankelijk van de hoeveel ijzer en eventuele onderdelen die nog gebruikt kunnen worden.

Hoeveel geld krijg je voor een oude vriezer?

Wanneer jij je oude vriezer als oud ijzer wilt aanbieden, dan moet je niet de illusie hebben dat het enkele tientallen euro’s oplevert. De prijs van oud ijzer ligt op gemiddelde 80 tot 120 euro per 1.000 kilo. Je kunt je voorstellen, dat wanneer een gemiddelde vriezer 30 kilo weegt, dit geen enorm bedrag zal zijn. Daarom verzameld een oud ijzer handelaar ook tal van apparaten, zodat ze direct een enorm volume kunnen verkopen aan de grote verwerkingsbedrijven. Vaak is het zelfs zo, dat wanneer ze alleen een vriezer of wasmachine moeten ophalen hier een kleine vergoeding voor in rekening brengen. Mede door het feit dat het brandstof en tijd kost. Toch is dit vaak voordeliger dan het zelf af te voeren. Denk hier dus vooraf goed over na.