Aluminium

Aluminium prijs

Aluminium is een heel moeilijk metaal om te bewerken en heeft daarom een duurdere prijs dan bijvoorbeeld schroot of ijzer. Veel meer dingen zijn van aluminium dan dat we ons dag dagelijks beseffen, daarom gaan we eens wat aluminium voorbeelden benoemen en de prijs vertellen.

Aluminium komen we tegenwoordig overal tegen, van bier vusten tot winkelkarretjes en blikjes. Aluminium wordt vaak gebruikt als iets een wat minder lange levensduur nodig hoeft te hebben en een laag gewicht een voordeel is voor het product. Ook wordt aluminium vaak in combinatie met andere metalen gebruikt om zo een stevige en duurzame constructie te maken.

Zoals gezegd is aluminium erg moeilijk te bewerken en is het na bewerking ook niet meer dezelfde kwaliteit als ongebruikte aluminium. Nadat je het aluminium het verkocht bij een oud ijzer handelaar, wordt het aluminium verwerkt en daarna verkocht of weer hergebruikt onder de noemer secundaire aluminium. Simpelweg omdat de oude waarden van nieuw aluminium bij hergebruik niet meer gehaald kunnen worden en dus van iets mindere kwaliteit is. Overigens wordt secundaire aluminium overal voor gebruikt en is het nog steeds erg bruikbaar, recyclen van aluminium is dan ook zeer gewenst.

Hierom heeft aluminium ook een aantrekkelijke prijs. De huidige prijs van aluminium is €1.00 per kilogram. Deze prijs kan stijgen en dalen per periode, afhankelijk van de vraag en aanbod van aluminium op dat moment. Staar je dus niet vast op deze prijs, maar kijk goed rond bij verschillende handelaren in de regio wat de prijs op dat moment is.