Oud ijzer Eindhoven

Wist jij dat ze overal door heel Nederland oud ijzer verzamelen? Dit gaat van Koper, oud ijzer, zink, telefoon, witgoed laptops tot pc’s. Alles waar ook maar een beetje ijzer in zit levert geld op. Vaak voor de consument niet, maar wanneer je grotere hoeveelheden hebt wel. Niet voor niets zijn oud ijzer handelaren gek op oude apparatuur. Waar de meesten van ons zoiets hebben; weg=weg, zijn deze mensen hier gek op. Ze verzamelen allerlei spullen om ze vervolgens periodiek in één keer in te leveren. Daar krijgen ze dan een vergoeding voor en op deze manier wordt er geld verdient.

Hoe werkt het?

Heb jij oud ijzer, dan wil je hier vaak zo snel mogelijk van af. Vaak gaat het om apparatuur wat defect is en waar je inmiddels al een vervangend apparaat voor hebt aangeschaft. In sommige gevallen, wordt de oude apparatuur meegenomen, wanneer dit niet het geval is, dan is het handig om een oud ijzerhandelaar te bellen. Oud ijzer in Eindhoven, wordt bijvoorbeeld aan huis opgehaald. Wel is het belangrijk dat je voldoende gewicht hebt. Je kunt je wel voorstellen, dat ze niet komen voor alleen een kapotte oven. Heb je niet voldoende, dan kan het zijn dat er kosten voor in rekening worden gebracht. Vaak is het verstandig deze kosten af te wegen tegen de kosten die je maakt wanneer je het zelf wegbrengt naar bijvoorbeeld de gemeentewerf.

Wat leveren oud ijzer op?

Oud ijzer wordt pas interessant wanneer het op flinke hoeveelheden gaat. Niet voor niets sparen oud ijzer handelaren een flinke hoeveelheid op, om het vervolgens in bulk te kunnen verkopen. De prijs van oud ijzer wordt berekend op basis van 1.000 kilo ook wel een ton genoemd. Doorgaans is de vergoeding van een ‘ton’ oud ijzer circa 100 euro. Niet direct een enorm kapitaal, maar wanneer je dagelijks de nodige kilo’s bij elkaar weet te verzamelen, dan kan dit aardig oplopen. Zelf kom je vaak niet verder dan een kilo of honderd. Een wasmachine is doorgaans het zwaarste, daarna volgt de droger en eventueel een koelkast en magnetron. Je kunt je dus wel voorstellen, dat het aardig wat tijd in beslag kan nemen, alvorens je hier zelf een leuke boterham aan kunt verdienen. Je kunt het dus beter laten ophalen.