Zink

Zink prijs

Oud zink heeft zeker zijn waarde, met een gemiddelde prijs die zo 5 keer meer is dan oud schroot en oud ijzer. In de foto hierboven zie je nieuw zink, nadat jij het hebt verkocht bij de oud ijzer handelaar wordt het verwerkt om weer her te gebruiken als ingrediënt in de verwerkende industrie.

Oud zink is vooral bladzink wat afkomstig is van zinken daken en goten. Bij het neerhalen van huizen, appartementen en andere woningen komt dan ook vaak veel zink vrij. Het goed scheiden en verzamelen van de verschillende metalen en ijzers loont enorm, omdat zink bijvoorbeeld een andere prijs heeft dan schroot of ijzer.

Zink is makkelijk te recyclen, omdat het een smeltpunt heeft van iets meer dan 400 graden celsius, hierdoor is het makkelijk te smelten en te verwerken. Zink heeft een kookpunt van ruim 900 graden om het volledig vloeibaar te maken en dat maakt het ook een makkelijk metaal om te verwerken en opnieuw te gebruiken.

De prijs voor zink en oud zink wordt altijd in een kiloprijs uitgedrukt. Hoewel de prijzen kunnen variëren door wisselende vraag en aanbod naar oud ijzer, is de huidige prijs voor zink ongeveer €1.15 per kilogram.