Zink

Zink prijs

Oud zink heeft zeker zijn waarde, met een gemiddelde prijs die zo 5 keer meer is dan oud schroot en oud ijzer. In de foto hierboven zie je nieuw zink, nadat jij het hebt verkocht bij de oud ijzer handelaar wordt het verwerkt om weer her te gebruiken als ingrediënt in de verwerkende industrie.

Zink

Zink is een materiaal dat vaak vast zit aan ijzer. Het is namelijk een materiaal dat over een laag metaal heen wordt aangebracht om vorming van roest te voorkomen. Dit wordt ook wel ‘galvaniseren’ genoemd. Aan de buitenkant is dit laagje amper zichtbaar. Zink vind je in deze vorm vaak op lantaarnpalen, hangbruggen en andere metalen in de buitenlucht.

Met behulp van de nieuwere technologieën is het eenvoudig geworden om deze gegalvaniseerde laag te verwijderen van het metaal. Hierdoor kunnen beide onderdelen los van elkaar recyclet worden. De meeste oud ijzer handelaren zijn erg blij met het ontvangen van zink.

Oud zink

Oud zink is vooral bladzink wat afkomstig is van zinken daken en goten. Bij het neerhalen van huizen, appartementen en andere woningen komt dan ook vaak veel zink vrij. Het goed scheiden en verzamelen van de verschillende metalen en ijzers loont enorm, omdat zink bijvoorbeeld een andere prijs heeft dan schroot of ijzer.

Zink recyclen

Zink is makkelijk te recyclen, omdat het een smeltpunt heeft van iets meer dan 400 graden celsius, hierdoor is het makkelijk te smelten en te verwerken. Zink heeft een kookpunt van ruim 900 graden om het volledig vloeibaar te maken en dat maakt het ook een makkelijk metaal om te verwerken en opnieuw te gebruiken.

Prijs zink

De prijs voor zink en oud zink wordt altijd in een kiloprijs uitgedrukt. Hoewel de prijzen kunnen variëren door wisselende vraag en aanbod naar oud ijzer, is de huidige prijs voor zink ongeveer €1.15 per kilogram.