Ongedierte bestrijden in huis

Ongedierte is natuurlijk alles behalve prettig. Nu is het buiten vaak nog wel te overzien en kun je bijvoorbeeld om muizen tegen te gaan, een val in de tuin zetten, maar hoe zorg je ervoor dat je ongedierte in huis bestrijd? Ongedierte in huis komt namelijk vaker voor dan men denkt. Hierbij kun je denken aan een wespennest op zolder of een vogelnest in de schoorsteen. Omdat veel mensen vaak het idee hebben een wespennest prima zelf te kunnen weghalen, hebben we een aantal belangrijke redenen voor je op een rijtje gezet, waarom je dit absoluut niet moet doen! Je zult namelijk verstelt staan van de gevaren die het met zich mee kan brengen. Vooral wanneer het een flink wespennest betreft.

Een nest kan wel duizenden wespen bevatten

Een wespennest lijkt op het eerst oog misschien onschuldig. Toch is dit absoluut niet het geval. Een nest kan namelijk wel duizenden wespen bevatten en geloof het of niet, die wil je natuurlijk niet achter je aan hebben. Sterker nog, wanneer ze agressief worden kan dit zelfs zorgen voor een levensbedreigende situatie. Een wespennest weghalen laat je daarom dus ook altijd doen door een bestrijdingsdienst. Deze zijn hierin gespecialiseerd en dragen speciale kleding, zodat ze beschermd zijn mocht er onverhoopt toch niet mis gaan. Wees dus verstandig en schakel altijd een expert in en ga er niet zelf mee aan de haal.

Levensgevaarlijk

Heb jij het gevoel dat het wespennest op zolder al jaren oud is, ga er dan alsnog niet zelf mee aan de slag. Wanneer toch blijkt dat er wel wespen in zitten, kan dit zorgen voor levensbedreigende situaties. Je kunt je namelijk wel voorstellen wat er gebeurt op het moment dat tientallen of zelfs honderden wespen je meerdere keren steken. Op het moment dat een wesp in gevaar is en zich dus bedreigd voelt, kunnen ze een bepaalde chemische stof afscheiden, die ze tijdens het steken in jouw huid injecteren. Dit kan, vooral wanneer het om tientallen steken gaat, enorm veel schade toebrengen aan iemand. Bel daarom voor het laten weghalen van een wespennest altijd een bestrijdingsdienst. Deze mensen zijn hierin gespecialiseerd en weten exact wat ze moeten doen om dit tot een veilig einde te kunnen brengen.