wasdroger oud ijzer

Wasdroger vervangen, oude gratis retour?

Een kapotte wasdroger komt nooit goed uit en je ziet het helaas bijna nooit aankomen. Van de ene op de andere dag gaat een wasdroger ineens kapot en sta je met je natte was in de handen. Allereerst zal je op zoek moeten naar een nieuwe wasdroger, maar wat is tegenwoordig de beste wasdroger? Gelukkig zijn er veel sites die je kunnen helpen met het vergelijken van wasdrogers in alle verschillende budget categorieën, dus dat komt goed. Op bijvoorbeeld Thuisraad.nl kun je niet alleen wasdrogers, maar voor heel veel artikelen in en rondom het huis goede vergelijkingen vinden.

Oude wasdroger verplicht gratis retour

Je hebt je keuze gemaakt voor een nieuwe wasdroger en bij het afrekenen biedt de winkel aan om je oude wasdroger weer mee te nemen. Dat is natuurlijk hartstikke attent van de winkel, maar wij van oudijzerprijzen.nl weten wel waarom ze dit aanbieden. Eerlijkheidshalve moeten we erbij zeggen dat het wettelijk verplicht is voor de winkel om oud witgoed mee te nemen, maar dit hoeft voor de winkels niet alleen een kostenpost te zijn.

Wasdroger oud ijzer

Net als veel andere spullen die je thuis hebt liggen, zoals de wasmachine, ijzeren tuinmeubels en andere spullen waar ijzer in verwerkt zit, heeft een wasdroger ook een recyclebare functie als oud ijzer. We moeten zeggen dat het niet direct een jackpot is, omdat er voor de oud ijzer handelaren veel werk zit in het demonteren van witgoed als de wasdroger. Niet alles van de wasdroger is namelijk van ijzer en recyclebaar. Ze halen daarom alle wasdrogers uit elkaar en scheiden zo de verschillende materialen van elkaar. Grofweg gezegd kun jij – en de winkels die je oude wasdroger weer meenemen – ongeveer €100 per 1000 kilogram oud witgoed krijgen.

Opbrengsten

Als we een snel rekensommetje maken, dan kun je ervan uitgaan dat een wasdroger gemiddeld 25 tot 35 kilogram weegt. Je hebt dus ongeveer 30-35 oude wasdrogers nodig om €100 te verdienen aan je wasdroger als oud ijzer. Dat gaat jou als particulier niet zo snel lukken, maar grote winkels als Coolblue en Mediamarkt krijgen dagelijks honderden wasdrogers en ander witgoed retour. Door afspraken te maken met oud ijzer handelaren over het transport, kunnen ze op deze manier dus zowel een steentje bijdragen aan het milieu en het recyclen van je oude spullen, maar zullen ze hier ook nog wat op verdienen.