ijzer

Waar wordt oud ijzer voor gebruikt?

Oud ijzer, ook wel schroot genoemd. Voor velen van ons is het totaal waardeloos. Je zult immers denken, wat kun je met een oude wasmachine, droger of koelkast? Toch is er in de hele wereld een enorme handel in oud ijzer. Vaak komen we niet verder dan het afgeven bij een oud ijzer handelaar of de gemeente, maar wat gebeurt er nu exact met je oud ijzer? Dit en meer gaan we je in dit artikel vertellen.

Oud ijzer hergebruiken

Dat er een enorme markt is voor oud ijzer, dat is inmiddels wel helder. Naast de gemeente en oud ijzer handelaren zijn er tal van andere bedrijven die gespecialiseerd zijn in oud ijzer en alles wat daar bij komt kijken. Het voordeel hieraan is, is dat je vaak nog een leuke vergoeding ontvangt wanneer jij je oud ijzer aanbiedt bij een hiervoor bestemd bedrijf. Dit komt omdat deze bedrijven het oud ijzer dat jij inlevert hergebruiken. Er worden nieuwe producten van gemaakt die vervolgens weer een nieuwe levenscyclus krijgen.

Wat gebeurt er met mijn oud ijzer

Wanneer je oud ijzer is opgehaald, dan wordt dit door de oud ijzer handelaar gesorteerd op kleur en soort. Zo worden van de verschillende stukken schroot weer nieuwe materialen gemaakt. Het voordeel is dus, dat deze materialen hergebruikt worden. Dit is natuurlijk weer goed voor het milieu. Dus niet alleen levert het je geld op wanneer je oud ijzer recyclet, maar is het ook goed voor het milieu.

Hoeveel moet ik minimaal hebben?

Je kunt je voorstellen dat ze je oud ijzer niet komen ophalen als het gaat om een aantal stalen kabels. Dan kun je het beter wegbrengen naar de gemeente, want een oud ijzer handelaar zal kosten in rekening brengen voor het ophalen van deze goederen. Wanneer je thuis aan het verbouwen bent is het dus verstandig je oud ijzer te bewaren en in één keer met alles richting een oud ijzer handelaar te rijden. Ze zullen het dan voor je wegen en dan weet je direct hoeveel geld het je oplevert. Dan is het uiteraard helemaal aan je zelf te bepalen of dit akkoord is of dat je het liever elders afgeeft.