tuinmeubel

IJzeren tuinmeubels

Het duurt nog even, maar de zomer staat sneller voor de deur dan je door hebt. Dan kun je maar vast goed voorbereid zijn. Dat betekent, het tuinstel weer van zolder, de kussenhoezen wassen. De bloemen en planten bijwerken, even met de hark erdoor en je bent klaar om de zomermaanden heerlijk te genieten van het heerlijke weer. Wanneer je optimaal wilt genieten, dan mogen goede tuinmeubels natuurlijk niet ontbreken. Zo kun je kiezen voor plastic tuinmeubels, houten tuinmeubels of IJzeren tuinmeubels. In onderstaande artikel gaan we verder in op de verschillende varianten.

Plastic tuinmeubels

Wanneer je gaat voor luxe en kwaliteit, dan zullen plastic tuinmeubels niet snel deel uitmaken van je keuze. Toch zijn er tal van prachtige tuinmeubels verkrijgbaar die (deels) zijn gemaakt van plastic. Waar we vaak bij plastic denken aan een klassiek tuinstel van Hartman, is dit allang niet meer zo. Zo zijn er tal van prachtige stoelen gemaakt van plastic, met een houten of ijzeren onderstel. Kortom, ook plastic meubels zijn met de tijd meegegaan.

Houten tuinmeubels

Houten tuinmeubels zijn in het hedendaagse beeld niet meer weg te denken uit onze tuin. Ook niet zo gek, want hout zorgt voor een warme en tevens sjieke uitstraling. Daarnaast is hout ook onderhoudsvriendelijk en kan het wel tegen een stootje. Zo kun je kiezen voor een mooie houten lounge, maar ook houten stoelen met een tafel is een goede keuze voor in je tuin.

IJzeren tuinmeubels

Waar in het verleden plastic enorm populair was, zien we ook steeds vaker ijzeren tuinmeubels voorbijkomen. IJzeren tuinmeubels stralen een stukje luxe uit en zorgen voor een prachtig effect in iedere tuin. Dit kan zijn een ligstoel, lounge set, maar ook een tafel van ijzer geeft een prachtige look aan jouw tuin. Dus ben jij toe aan nieuwe meubels voor je tuin, kijk dan ook een naar ijzeren meubels. Waar je in het verleden rekening moest houden met roest, worden de ijzeren meubels vandaag de dag dusdanig behandeld, dat ze door weer en wind buiten kunnen staan. Toch is het uiteraard aan te raden je ijzeren tuinmeubels gedurende de herfst- en winterperiode binnen te zetten of te bedekken met een waterdichtzeil.