wasmachine verkopen

Wasmachine verkopen of oud ijzer?

Oude wasmachines, drogers, koelkasten en ander witgoed, kun je deze het beste verkopen op bijvoorbeeld Markthandel.nl of beter als oud ijzer verkopen? Een goede vraag, want met het huidige grondstoffentekort zijn grondstoffen als ijzer flink in prijs gestegen ten opzichte van voorgaande jaren. Dit terwijl het grondstoffentekort ook de productie van witgoed raakt, waardoor wasmachine ook duurder worden. Hierdoor is er op tweedehands websites ook meer vraag naar gebruikte witgoed.

Wasmachine verkopen

Werkt je wasmachine nog goed alleen wil je zelf een nieuwe wasmachine die energiezuiniger is, of ga je samenwonen en hebben jullie allebei een werkende wasmachine? Dan is verkopen waarschijnlijk de beste optie. Indien de wasmachine nog goed functioneert kun je op een witgoed marktplaats een goede prijs voor je wasmachine krijgen. Ook wanneer de wasmachine al 10 jaar oud is, ga bij een Miele wasmachine dan nog steeds uit van een verkoopprijs van rond de €100.

Wasmachine oud ijzer

Is je wasmachine kapot gegaan? Dan biedt een winkel vaak aan om deze gratis weer mee retour te nemen. Hartstikke vriendelijke service denk je wellicht en dat is natuurlijk ook zo. Dit doet een winkel echter niet zomaar, want een oude wasmachine is geld waard voor oud ijzer handelaren. Voor wasmachines en ander witgoed wordt een oud ijzer prijs gebruikt die gelijk ligt aan de prijs van gruis ijzer, zo wordt dit geclassificeerd. Hierbij kun je uitgaan van een kilo prijs van ongeveer €0.20 per kilo. Dat klinkt als bijna niets wellicht, maar bedenk dat een wasmachine snel 50-75 kilo weegt waardoor dit snel €10 aan oud ijzer oplevert. Wellicht voor jou niet de moeite om alleen de wasmachine weg te brengen naar een oud ijzer handelaar, maar een winkel krijgt iedere dag tientallen oude apparaten binnen waardoor door schaalvoordeel hier nog een flink voordeel kunnen behalen om oude appraten ‘gratis’ mee te nemen.