Elektromotor oud ijzer

Alles waar ijzer in zit levert geld op, dus ook een elektromotor. Heb je er toevallig nog één liggen, dan is het natuurlijk ontzettend zonde om hier niets mee te doen. Al helemaal niet wanneer hij niet meer goed genoeg werkt en repareren geen optie meer is. Waar de meesten bij een elektromotor waarschijnlijk direct denken aan de motor van een auto, scooter of motor, bezitten we ook thuis zonder dat we het vaak weten ontzettend veel verschillende apparatuur waarin deze elektromotor zit verwerkt. Hierbij moet je denken aan een stofzuiger, wasmachine, droger, maar ook een computer. Een elektromotor wordt namelijk gebruikt voor het aandrijven van een apparaat of een machine.

Laat je je oude elektromotor ophalen of lever je deze zelf in?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je elektromotor in te leven bij een afvalbrengpunt van je gemeente. Toch is dit niet verstandig om te doen. Al helemaal niet wanneer je nog wat meer spullen hebt liggen die bestaan uit voornamelijk metalen. Wist je namelijk dat wanneer je een redelijk gewicht aan oud ijzer hebt, ze dit kosteloos bij je komen ophalen? Dan hebben we het natuurlijk niet over de gemeente zelf, maar over oud ijzer handelaren. Het kan zelfs zo zijn dat wanneer je er flink wat hebt liggen, je hier zelfs nog een vergoeding voor krijgt.

Waarom je oud ijzer inleveren

De voornaamste reden waarom het verstandig is om je oude ijzer in te leveren of op te laten halen, is simpelweg omdat het je dan niet meer in de weg ligt. Vooral niet wanneer je bijvoorbeeld je schuur vol hebt staan met allerlei apparaten die het niet meer doen, is het wel zo prettig dat je hier zo snel mogelijk van af kunt. Door te bellen met een oud ijzerhandelaar in de buurt, zal je al snel merken dat ze geïnteresseerd zullen zijn in deze spullen. Vaak is het even een kwestie van een foto maken van wat er allemaal staat, zodat ze kunnen inschatten wat grofweg de waarde zou kunnen zijn. Zo kan het zijn dat je er nog een kleine vergoeding voor krijgt, maar gratis bij je ophalen doen ze met grotere hoeveelheden sowieso.