Alles wat jij moet weten over de C klem

Staalconstructies en ook verbindingen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kun je je wel voorstellen wat voor enorme constructies er worden gebruikt bij het bouwen van bruggen en viaducten en welke kleine constructie er worden gebruikt bij bijvoorbeeld een auto of ander voertuig. In principe zijn staalverbindingen in te delen in een 5-tal verschillende soorten categorieën. Dit is afhankelijk van onder andere de sterkte van de verbinding en ook de samenstelling van het materiaal.

De C klem

Je hebt er misschien wel eens van gehoord, maar de C klem is een klem die wordt gebruikt om twee objecten die je aan elkaar hebt gelijmd ook aan elkaar te houden, zodat de goed kunnen drogen. Vooral wanneer je het ook direct wilt bewerken, zoals bijvoorbeeld hout, is het wel prettig dat je dan beide handen vrij hebt en het materiaal dus niet zelf hoeft vast te houden, zodat het niet verschuift. Het voordeel aan deze klemmen, is dat ze in allerlei verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn en dus geschikt zijn voor zowel kleine- als ook grote objecten.

Waar gebruik je een C klem allemaal voor?

Zoals je al hebt kunnen lezen, wordt de C klem vooral gebruik om hout of een ander materiaal vast te klemmen. Dit kan zijn omdat je twee verschillende stukken aan elkaar hebt gelijmd, maar natuurlijk ook om ervoor te zorgen dat een stuk hout niet kan bewegen. Zo kun je het materiaal door middel van de klem aan de tafel of werkbank vastmaken, zodat je het vervolgens rustig kunt bewerken. Wat je vaak ziet, is dat deze c klemmen worden gebruikt in combinatie met een lijmklem, bankschroef of veerklem.

Eenvoudig te bestellen

Het voordeel aan deze klemmen, is dat je ze gemakkelijk online kunt bestellen, maar ook in de bouwmarkt kunt halen. Dus heb jij een spoedklus en heb je daarvoor een paar C klemmen nodig, dan kun je natuurlijk ook gewoon even naar de bouwmarkt om de hoek rijden en daar de gewenste klemmen ophalen. Zo weet je namelijk zeker dat het materiaal goed vast blijft zitten en kun je rustig aan de slag met het bewerken ervan.