oud ijzer prijs van apparaten

Oud ijzer prijs van apparaten

We staan er niet vaak bij stil, maar veel elektronica en huishoudelijke apparaten in huis hebben veel oud ijzer in zich. We dumpen vaak de elektronica en andere apparaten op de vuilstort, zodat we er maar vanaf zijn. Loont het echter om de apparaten aan te bieden bij een oud ijzer handelaar of ben je beter af met het wegbrengen van deze apparaten naar de vuilstort? Een goede vraag, waar we eens in gaan duiken. Laat je gratis geld liggen door deze apparaten gewoon af te danken, of loont het niet om deze apparaten aan te bieden bij oud ijzer handelaren?

Apparaten

Waar moet je aan denken bij apparaten die veel oud ijzer bevatten? Denk vooral aan grote witgoed apparaten als de koelkast, wasmachine, afwasmachine en droger. Ga je een nekmassage apparaat kopen? Daar zit weinig gewicht in doordat het vaak van plastic gemaakt is en je er dus niets mee kunt als oud ijzer. Mobiele airco kopen levert dan wel potentieel weer iets op, aangezien dit vaak zware apparaten zijn die veel metalen bevatten.

Wat levert het op?

Uiteindelijk wil je vooral weten wat de oud ijzer prijs dan daadwerkelijk is van je elektronica en huishoudelijke apparaten. Hierbij kunnen we grofweg zeggen dat witgoed ongeveer €100 per 1000kg oplevert. We horen je denken, dat schiet niet echt op. Bedenk echter dat je wasmachine snel 40kg is, je droger 30kg, je afwasmachine 40kg en je airco ook nog eens 50kg. Verzamel een aantal andere apparaten van buren, vrienden of familieleden en je komt al snel richting de 1000kg.

Vaak kun je met oud ijzer handelaren wel afspraken maken over leveren per 500kg (halve ton) en dat ze het gratis voor je willen ophalen. Zo kun je een hoekje in garage gebruiken om huishoudelijke apparaten op te sparen en periodiek de oud ijzer handelaar bellen om het spul op te komen halen. Dit scheelt je en meerdere ritjes naar de vuilstort waar je soms zelfs moet betalen en levert je toch nog een mooi zakcentje op. Je hoeft er weinig voor te doen en zo kun je toch gemakkelijk geld verdienen aan de afgedankte huishoudelijke apparaten. Onze tip is dan ook vooral contact te zoeken met een lokale handelaar om te zien of hij witgoed accepteert en om te kijken of je met het bedrijf afspraken kunt maken over de prijs en transport van de apparaten.