auto onderdelen

Waar auto onderdelen bestellen?

Op de sloop kun je veel auto onderdelen vinden die als oud ijzer zijn gedumpt en verkocht. De vraag die wij onszelf stelden was of je auto onderdelen het beste van de sloop kunt halen of dat je auto onderdelen beter nieuw kunt bestellen. Voor beiden valt wat te zeggen is het simpele antwoord, zowel de sloop als nieuwe onderdelen hebben hun voor- en nadelen. Wanneer kies je dan voor de sloop en wanneer voor auto onderdelen nieuw bestellen? Dat is uiteindelijk ook afhankelijk van je budget en wat voor soort auto je hebt, maar hieronder het verschil waarom wij voor de sloop of voor nieuw zouden kiezen.

Auto onderdelen nieuw

Nieuwe auto onderdelen bieden je de meeste garantie op succes. Het zijn onderdelen die het altijd zullen doen en altijd zullen passen. Mochten de onderdelen het niet doen of onverhoopt toch niet passen, dan kun je ze heel makkelijk retour sturen en krijg je je geld terug of een alternatief product. Het grootste nadeel is echter dat nieuwe auto onderdelen vaak duurder zijn dan onderdelen van de sloop, kijk daarom goed naar deals via bijvoorbeeld een Carpardoo aanbieding.

Nieuwe auto onderdelen kun je zowel dus online bestellen bij bijvoorbeeld Carpardoo, maar ook bij (merk)dealers kun je losse onderdelen gewoon bestellen. Het zoeken naar een mooie kortingscode kan hierbij zeker lonen om zo een fikse korting af te kunnen dwingen bij de aanschaf van nieuwe auto onderdelen.

Auto onderdelen sloop

Op de sloop kun je gebruikte auto onderdelen kopen. Vaak zijn dit van auto’s die afgeschreven zijn, bijvoorbeeld door ouderdom of doordat ze betrokken waren in een botsing of ongeluk. Het is dan economisch niet meer verantwoord om een auto volledig te repareren, waardoor het als oud ijzer wordt verkocht aan de sloop. Zij halen dan alle goede onderdelen uit de auto en bieden deze te koop aan. Vooral voor plaatwerk, als deuren en motorkappen zouden wij altijd naar de sloop gaan. Plaatwerk moet toch gespoten worden, dus waarom zou je dit dan nieuw kopen? De sloop is daarbij vaak minimaal de helft goedkoper als nieuw.

Dus heb je een oldtimer, oudere occasion of is een nieuw onderdeel schreeuwend duur? Ons advies zou zijn om altijd eens bij de sloop te informeren of ze dat onderdeel wellicht beschikbaar hebben. Daarnaast kun je op de sloop vaak nog goed onderhandelen, iets wat via online winkelen alleen met kortingscodes en aanbiedingen kan.