Radio luisteren op de bouwplaats

Wanneer je werkzaam bent op de bouw, dan weet je natuurlijk als geen ander hoe belangrijk muziek is. Niet voor niets is een echte bouwradio daarom ook één van de eerste dingen die tijdens de bouw wordt neergezet en als laatste weer wordt weggehaald. Om ervoor te zorgen dat je probleemloos muziek luisteren kunt, is een bouwradio een absolute aanrader. Vooral wanneer je in een stoffige omgeving zit, kan een normale radio nog wel eens wat moeite krijgen op lange termijn.

Een bouwradio is stevig

De keuze voor een bouwradio voor op de bouw is met name door het feit deze radio’s ontzettend stevig zijn. Vooral op de bouw waar de radio natuurlijk aan het nodige stof wordt blootgesteld, is het wel zo zijn dat je radio het niet na een aantal keren gebruik al begeeft. Niet voor niets moeten deze radio’s daarom dus ook wel tegen een flink stootje kunnen. Zo moet je ze niet alleen kunnen gebruiken in een stoffige omgeving, maar moet het ook geen probleem zijn als het iets begint te druppelen. Om ervoor te zorgen dat je de juiste radio aanschaft, doe je er goed aan je hier van te voren eerst goed in te verdiepen. Wij zijn groot fan van een DAB+ of een radio met WiFi verbinding, zo kun je met een goede verbinding online slam fm luisteren bijvoorbeeld.

De juiste geluidskwaliteit

Voor wie wel eens op een bouwplaats heeft rondgelopen, weet natuurlijk als geen ander hoeveel geluid hier wordt geproduceerd. Als het de bouwvakkers niet zijn die met elkaar praten, dan is het wel iemand die met een boormachine aan de haal gaat. Het is dus wel belangrijk dat een bouwradio niet alleen flink wat geluid kan maken, maar dit ook in een goede kwaliteit kan doen. Je doet er daarom dus ook verstandig aan een wat grotere radio aan te schaffen, die beschikt over wat meer wattage, dan dat je kiest voor een compact model, die minder geluid produceert.

Accu

Op de meeste bouwplaatsen is vaak wel stroom aanwezig, maar mocht dit niet het geval zijn, dan is een lange accuduur wel zo prettig. Kijk hier daarom dus ook goed naar tijdens het zoeken naar een geschikte radio voor op de bouw. Zo kun je kiezen uit een radio op accu, batterijen of alleen op stroom. Aan te raden is dus om te kiezen voor een radio die werkt op een accu. Deze kun je dan gemakkelijk opladen en ook draadloos gebruiken.