Zelf oud ijzer verzamelen

Heb jij met enige regelmaat wat oud ijzer tot je beschikking, dan kan het best interessant zijn om dit zelf te gaan verzamelen. Uiteraard moet je jezelf niet direct rijk rekenen, want 1.000 kilo oud ijzer levert immers vaak niet meer op van een schamele 100 euro. Toch kan het een leuk extra zakcentje zijn, waarmee jij jaarlijks een leuke dagje uit kunt of wellicht wel van op vakantie kunt. Door ervoor te zorgen dat mensen jouw weten te vinden, kun je er voordat je het weet een flinke extra cent mee bijverdienen. Want laten we eerlijk zijn, de moeite voor enkel het wegbrengen van een wasmachine of droger voor vaak weinig tot geen geld, daar zit toch niemand op te wachten? Wanneer ze het dan kosteloos bij jou kunnen afgeven, zijn ze mooi van de spullen af en kun jij het omzetten in keiharde euro’s.

Ruimte

Voor het verzamelen van oud ijzer, heb je uiteraard de nodige ruimte nodig. De prijzen per 1.000 kilo liggen op circa 80 tot 120 euro. Je kunt je dus voorstellen, dat je flink wat ruimte ter beschikking dient te hebben om het te kunnen opslaan. Wanneer je hier speciaal een ruimte voor moet huren, dan zal dit gepaard gaan met extra kosten. Deze ruimte zal immers ook moeten worden verwarmt en worden voorzien van elektriciteit. Door het online vergelijken van je energie zoals gas en elektra heb je direct de kosten inzichtelijk en kun je eenvoudig je keuze maken. Dus heb jij een oude schuur of een stuk grond wat je niet gebruikt, dan is dit de perfecte plek om je oud ijzer te verzamelen totdat je een flinke hoeveelheid hebt. Zo kun je het één of meerdere keren per jaar aanbieden aan een recyclingbedrijf. De prijs voor een grotere hoeveelheid ligt doorgaans met grotere hoeveelheden toch al snel enkele centen per kilo hoger.

Ophalen

Ben je voornemens zelf oud ijzer te gaan verzamelen, dan is het ook belangrijk na te denken over het logistieke gedeelte. Ben je van plan oud ijzer te gaan afhalen bij mensen of kunnen ze het enkel bij je langsbrengen. Wanneer je het ook zelf gaat ophalen, dan moet je niet alleen nadenken over een eventuele vergoeding die je hiervoor vraagt, maar wat dacht je van een auto met aanhanger of bus? Het loont zich doorgaans niet om enkel voor een wasmachine, droger of oude strijkplank langs te rijden. Door een vergoeding te vragen kun je eventuele kosten die je maakt voor brandstof en tijd hiermee dekken.

Verkopen

Uiteindelijk gaat het erom, dat je met het ophalen van oud ijzer een leuk extra zakcentje verdient. Dit kun je doen door je verzamelde en opgehaalde oud ijzer bij een metaalrecyclingbedrijf aan te bieden. Het is verstandig vooraf contact te zoeken met eventuele potentiële bedrijven. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat je hier zomaar even met wat oud ijzer terecht kunt. Er worden doorgaans flinke minimale hoeveelheden gehanteerd om particulieren zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Door vooraf afspraken te maken over een eventuele vaste vergoeding per kilo en minimaal af te leveren gewicht, weet je vooraf exact waar je aan toe bent en kom je niet voor een vervelende verrassing te staan.