Tuin winterklaar maken? Kies voor een tuinafval container

Nu de winter is ingezet, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je tuin winterklaar is. Doet je dit namelijk niet, dan kan het zijn dat planten en bloemen deze winter door de kou doodvriezen. Om dit te kunnen voorkomen, is het belangrijk dat je de boel goed voorbereid. Hoe je dit doet, vertellen we je in dit artikel. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je tuin winterklaar te maken. Ten eerste is het belangrijk om je planten te beschermen tegen kou en vorst. Dit kan door middel van het bedekken van kwetsbare planten met doek of juten zak of door ze binnen te zetten als het erg koud wordt. Ook is het belangrijk om de grond rond je planten te bevochtigen voordat het vriest, om te voorkomen dat de wortels bevriezen. Hoe je dit stap voor stap kunt doen, vertellen we je hier.

Regel een grote tuinafval container

Wanneer je een grote tuin hebt, dan is het aan te raden een tuinafval container te huren. Zo heb je verder geen omkijken meer naar waar je je afval naartoe moet doen en kun je alles in één keer laten ophalen. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de grote van je tuin en ook het afval wat er allemaal vrij komt nadat je klaar bent. Stel dat je een hele hoop bomen, planten en struiken hebt die moeten worden gesnoeid, dan is het aan te raden om dit niet allemaal met de groene ton te doen. Ook het iedere keer heen en weer rijden naar de milieustraat met een aanhanger vol groen is geen pretje. Door een tuinafval container te regelen kun je lekker in één keer alles opruimen en ben je overal van af.

Zorg dat je weet wat wel of niet kan worden gesnoeid

Het winterklaar maken van je tuin is meer dan alleen het opruimen van de bladeren en het beschermen van je bomen, planten en struiken. Ook zijn er namelijk bepaalde planten die gesnoeid moeten worden. Echter is het wel belangrijk dat je weet wat je doet. Wanneer je bepaalde bomen of planten namelijk te vroeg in het seizoen snoeit of knipt, dan kan het zijn dat je ze beschadigd. Ze beschermen zichzelf namelijk gedurende de winter door takken te laten afsterven. Wanneer je deze te vroeg verwijderd, krijgen ze ‘wondjes’ en loop je het risico dat ze via die weg te maken krijgen met extreme kou.