Straalkachel: te gebruiken voor diverse doeleinden

Heeft u warmte nodig in uw thuiskantoor op zolder? Of wilt u warm blijven bij het klussen in uw werkplaats of in de buitenlucht? Voor alle situaties waar geen centrale verwarming voorhanden is, is een straalkachel ideaal. Dit type kachel kan – als het een spatwaterdichte variant is – ook handig zijn op een badkamer. Van hobbykamer tot schuur en van campingplek tot terras, elke ruimte wordt behaaglijk warm met een straalkachel. Waar kunt u op letten bij de aanschaf?

Welke straalkachel past bij uw wensen?

Het gewicht kan een belangrijk punt zijn om op te letten bij uw keuze. Als u de straalkachel vaak wilt verplaatsen, dan is het handig om te letten op een licht gewicht en de mogelijkheid om de kachel in te klappen en makkelijk naar een andere plaats te dragen. Wie weet gebruikt u de straalkachel in de winter in uw kantoor en neemt u het apparaat in de zomer mee naar de camping. Uiteraard is ook het vermogen een belangrijke factor als u een kachel uitkiest. Een kamerinhoud van 10 tot 25 m3 heeft een elektrische kachel met een vermogen van minimaal 600 Watt nodig, dit loopt op naar een vermogen van 3000 Watt voor een kamer van 90 tot 115 m3.

Pluspunten van een straalkachel

De warmte die een straalkachel geeft doet denken aan die van de zon. Het is een infraroodstraling die goed voelbaar is op de huid als u dicht bij de kachel staat. Belangrijke voordelen van straalkachels zijn dat ze geluidloos zijn en geen stof laten circuleren. De lucht wordt niet uitgedroogd en de warmte van de straalkachel is meteen voelbaar. Er zijn staande kachels die u desgewenst ook op kunt hangen. Is er veel activiteit rond de kachel, dan is het verstandig om te kiezen voor een model met omvalbeveiliging.

Verwarmingsproducten van de expert

Een van de bedrijven die een goed advies kan geven over uw keuze voor een straalkachel is Wikkelbedrijf Keizer uit Veendam. Deze elektrotechnische onderneming is al meer dan 60 jaar een deskundige partner voor de levering en reparatie van elektrische apparaten. Van terrasverwarming tot badkamerkachel, Wikkelbedrijf Keizer levert krachtige, betrouwbare producten die u online kunt bestellen of kunt komen ophalen in Veendam.