Ben jij wel eens langs een willekeurige bouwplaats gereden? Dan is de kans natuurlijk vrij groot dat je hier meerdere grote puincontainers hebt zien staan. Je zult namelijk verstelt staan van het feit hoeveel puin en ander afval er gedurende een bouwproject vrij komt. Kijk alleen maar eens naar een eigen verbouwen van bijvoorbeeld je keuken of badkamer. Dan kun je je wel voorstellen in welke mate dit het geval is op een bouwplaats. Een puincontainer huren is dan natuurlijk onvermijdelijk. Toch zitten er nog wel een aantal haken en ogen aan. Niet zozeer aan het huren zelf, maar wel op de manier waarop je omgaat met de verschillende afvalstromen die voortkomen uit een dergelijk project.
Puin is ook echt alleen puin!
Wanneer je de keuze maakt om een puincontainer te huren, dan betekent dit dus ook dat er niets anders, dan alleen puin in deze container mag worden gegooid. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat deze zal worden aangemerkt als restafval, waardoor het tarief in één keer schrikbarend duurder wordt. Let daarom dus ook altijd goed op dat je de container kunt afsluiten of dat deze op een beveiligd terrein staat. Want ook wanneer je iemand anders jouw container gebruikt, ben jij uiteindelijk verantwoordelijk voor de inhoud ervan.
Kies voor meerdere containers
Het is natuurlijk ontzettend verleidelijk om naast het puin dat vrijkomt, ook alle hout erbij in de container te gooien. Toch is dit niet verstandig om te doen. De kosten voor een afzonderlijke houtcontainer zijn namelijk in verhouding een stuk lager. Daarbij komt ook dat je dan je puincontainer minder snel vol hebt, waardoor je wellicht zelfs geen extra leging nodig hebt. Je kunt er dus beter voor kiezen om de verschillende afvalstromen aan de voorkant alvast zelf te scheiden, want wanneer een afvalverwerker dit moet doen, dan kost je dit natuurlijk op voorhand altijd meer.
Kies het juiste formaat
Sta je op het punt een container te gaan huren voor op de bouwplaats, dan is het raadzaam om te kiezen voor een wat grotere container. In verhouding zijn deze namelijk veel goedkoper. De reden is dat het voor een afvalverwerker evenveel tijd kost om een 9 kuub container te lossen, als een 20 kuub container. Daarbij komt ook dat je niet stil komt te staan en dus gewoon je afval kunt blijven deponeren in de container.