Oud ijzer prijs 2023

De prijzen blijven stijgen, zo ook voor metalen zoals ijzer, aluminum en allerlei andere soorten. Dat houdt dus ook in dat de verwachting dat de prijzen van oud ijzer ook in 2023 flink zullen stijgen. De voornaamste reden, is natuurlijk de stijgende energieprijzen, maar ook tal van andere invloeden die ervoor zorgen dat materialen simpelweg de nodige procenten duurder worden. Het is daarom dus ook een logisch vervolg dat ook de oud ijzer prijs 2023 zal stijgen. Om ervoor te zorgen dat jij de optimale prijs krijgt voor je oud ijzer, hebben we een aantal handige tips voor je.

De milieustraat kost je geld

Wat je vaak ziet, is dat de meeste mensen ervoor kiezen om hun oud ijzer naar de milieustraat te brengen. Vooral wanneer het om kleine hoeveelheden gaat, zoals een kapotte magnetron, vinden ze het vaak het makkelijkste om deze af te geven, zodat ze er verder geen omkijken meer naar hebben. Toch is het aan te raden om dit niet te doen. De reden hiervoor, is dat je namelijk moet betalen voor het inleveren van je oude apparaten, terwijl een oud ijzerhandelaar het met alle plezier gratis voor je inneemt of bij je ophaalt. Hoe dit werkt, vertellen we je in de alinea hieronder.

Breng het naar een oud ijzerhandelaar

Wil jij de beste prijs voor je oud ijzer, dan is het aan te raden om het naar een oud ijzerhandelaar te brengen. Met de stijgende oud ijzer prijs 2023, kan een paar kilo schroot een leuk bedrag opleveren. Uiteraard moet je niet direct denken aan tientallen euro’s, maar eerder aan euro’s wanneer je een paar kilo hebt. De gemiddelde prijs per kilo ligt namelijk zo tussen de 0,15 en 0,20 cent per kilo. Je kunt je dus wel voorstellen dat je de nodige kilo’s nodig hebt, voordat het voor een oud ijzerhandelaar rendabel is om bij je af te halen. Heb je alleen een kapotte magnetron, dan is het handiger om even langs te brengen. Het kost je dan misschien wel even wat tijd en moeite, maar de kosten die je maakt bij het inleveren van je spullen bij een milieustraat liggen vaak een stuk hoger.