Oud ijzer prijs België

Als we kijken naar de oud ijzer prijs België, dan zien we dat deze redelijk in lijn ligt met de prijzen in Nederland. Wel zien we dat de prijzen de afgelopen periode flink zijn gestegen. Vooral in het eerste kwartaal van 2022, zijn de prijzen met maar liefst 30 procent gestegen. Het is daarom dus ook niet zo heel vreemd dat er steeds meer mensen voor kiezen om hun oud ijzer zelf in te leveren om er zo het maximale voor te krijgen. Echter is het wel afhankelijk van de hoeveelheid wat je hebt om er een enigszins interessant bedrag voor te kunnen krijgen. Om je een idee te geven welke mogelijkheden er allemaal zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Waar breng je het oud ijzer naartoe?

Wanneer je oud ijzer in de schuur of garage hebt liggen, dan heb je een aantal mogelijkheden om hier zo snel mogelijk van af te komen. Wat je kunt doen, is naar de milieustraat gaan, zodat je het eenvoudig en snel kunt weggooien. Het nadeel hieraan is, is dat je betaald voor het inleveren van je oud ijzer, terwijl je er ook geld voor kunt krijgen. Vooral gezien de hogere oud ijzer prijs België, is het zeker de moeite waard om eens zelf op onderzoek uit te gaan om zo te kijken wat het oud ijzer waard is. De beste manier om dit te doen, is door een oud ijzerhandelaar te benaderen. Vaak krijg je een kleine vergoeding per kilo en halen ze het ook nog eens bij je op ook. Kortom, zeker de moeite waard dus.

Verzamel je oud ijzer

Ondanks de hoge oud ijzer prijs België, is het aan te raden om eerst de nodige kilo’s oud ijzer te verzamelen. Dit kun je alleen doen, maar ook met de buurt. Het voordeel aan een hoger gewicht, is dat een oud ijzerhandelaar eerder geneigd zal zijn om het af te halen, zodat je zelf niet voor het vervoer hoeft te zorgen. Daarbij komt ook, dat je vaak een relatief hogere prijs krijgt bij een hoger gewicht, dan wanneer het om enkele tientallen kilo’s gaat. Je doet er daarom dus ook goed aan om eerst de nodige kilo’s te verzamelen en dan eens te kijken wat de mogelijkheden om het af te laten halen zijn.